Bells Club en Partycentrum blijven langer open

Foto: Bells Club

De Bells Club en Partycentrum Van den Adel mogen ook in de toekomst later open blijven dan tot 03.00 uur. Het was destijds allemaal begonnen om Uilenstede. GroenLinks fractievoorzitter Axel Boomsma, gesteund door D66, drong herhaaldelijk aan op vergunning om daar het studentencafé langer open te houden.

Er kwam een pilot voor de gehele horeca in de stad, maar juist het etablissement in Uilenstede maakte er geen gebruik van. Opvallend, vindt burgemeester Mirjam van ’t Veld in een brief aan de raad.

Er zijn met de Bells Club wel problemen geweest, zoals vechtpartijen op straat, waardoor de burgemeester besloot die enkele maanden uit te sluiten van deelname aan de pilot. Sinds april mag de Bells Club weer meedoen. Er zijn wel incidentele meldingen van overlast, maar dat heeft vooral met de ligging aan de Amsterdamseweg te maken. Partycentrum Van den Adel, geleden op industrieterrein Legmeer, zorgde voor geen enkele overlastmelding

Handhaving

De politie verwacht geen extra inzet van de gemeentelijke handhavers, zodat de maatregel geen extra geld kost. Toezicht van hen binnen de reguliere werktijd leverde voornamelijk bekeuringen voor wildplassen en constateringen van indrinken op straat door de jeugd (jonge da 18) op.

Terugkerende overlast rond de Bells Club blijft als risico aanwezig, schrijft de burgemeester. Maar die hangt volgens haar dus samen met de aanwezigheid van een club in een woongebied en niet zozeer met de verruimde openingstijd. Wel kan het zo zijn dat een club die langer open is meer publiek naar zich toetrekt wegens aantrekkelijkheid.

Beperken

Zij adviseert de uitzondering van langer open zijn tot de twee ondernemingen te beperken en gebiedsaanwijzing voor de wijk Uilenstede te laten vervallen.

Voor de twee ondernemingen die aan de pilot deelnamen kan de toestemming nu voor onbepaalde tijd gelden. De gemeentelijke afdeling handhaving zal wel regelmatig controleren en daarbij incidenteel een late dienst inroosteren om ook tot na de uitstroom het toezicht te houden bij met name de Bells Club.

 

 

 

Lees ook:Nachtvergunning Bell’s Club ingetrokken
Lees ook:Proef met nachtvergunning café’s – D66 en GL blij
Lees ook:Gratis maal ouderen blijft bestaan
Lees ook:Celstraffen geëist voor ruzie Bells Club
Lees ook:Horeca niet unaniem blij over nachtvergunning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.