Restaurant aan Amstelzijde uitgebrand

Foto: amstelveenweb.com

In restaurant La Cubanita aan de Amstelzijde heeft zondagochtend vroeg (omstreeks 05.30 uur) een grote brand gewoed. Er was op dat moment niemand aanwezig en er raakte niemand gewond. Het restaurant ging volledig in vlammen op.

Rond 5.30 kwam er een melding binnen bij de meldkamer van bewoners aan de andere kant van de Amstel in Ouderkerk. Zij zagen vlammen aan de overkant van de Amstel. Het bleek te gaan om een uitslaande brand bij het restaurant. Door direct veel personeel en materieel in te zetten voorkwam de brandweer dat het vuur zich uitbreidde naar Brasserie Paardenburg en enkele woningen die ernaast liggen. Die panden bleven behouden.

De rook die bij de brand vrij kwam trok voornamelijk richting Ouderkerk. Inwoners die daar last van hadden, kregen het advies ramen en deuren te sluiten. Rond 7.00 was de brand meester. Het restaurant is volledig verwoest. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Lees ook:Brand verwoest pand met wietplantage
Lees ook:Brand onder kantoorpand Biesbosch
Lees ook:Brand aan Uiterweg in Aalsmeer
Lees ook:Brand in Chinees restaurant Kalfjeslaan
Lees ook:Boerderij uitgebrand aan Ringdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.