Brandveiligheid schouwburg niet in orde

Nieuw college (vlnr): Maaike Veeningen (D66), Peter Bot (BBA). Geroen Brandes (PvdA) en Herbert Raat (VVD)

De brandveiligheid in de Schouwburg Amstelveen is niet in orde. De gemeentelijke inspecteur Handhaving constateerde dat de brandmaatregelen in het t5heater niet helemaal in orde zijn. Dat blijkt uit een weblog van wethouder Herbert Raat (VVD), die de portefeuille (gemeentelijk) Vastgoed van Jan-Willem Groot (CDA) heeft geërfd.

Groot was in het vorige college verantwoordelijk voor Vastgoed, maar het CDA doet in de nieuwe coalitie niet mee, evenmin als ChristenUnie en Ouderencombinatie. Raat keerde wel terug, maar heeft nu een wat andere portefeuille.

Daaronder valt dus ook vastgoed en de gemeente is eigenaar van de schouwburg. “En dus zijn wij verantwoordelijk voor de brandveiligheid”, meldt Raat. Hij zegt beide afdelingen, dus Vastgoed en Handhaving, aan tafel geroepen. Er is overigens geen acuut gevaar, maar Raat heeft wel beslist dat er binnen drie weken een inventarisatie en kostenraming moet liggen over wat er moet gebeuren in het pand. “Vervolgens zullen wij doen wat een eigenaar behoort te doen.” Ook de gemeenteraad krijgt dan te horen wat er in het gebouw moet gebeuren, c.q. is gebeurd.  En wat dat kost.

Niet alleen goed nieuws

Raat zegt blij te zijn dat hij terug mocht keren in nhet college van B&W. “Voor mij is het een grote eer nog een periode wethouder te mogen zijn.” Hij kindig aan dat het geen gemakkelijke periode wordt. “Maar als je populair wilt worden, moet je niet in de politiek gaan.  Politiek is keuzes maken en dan kun je nooit iedereen tevreden stellen. Ik ben in ieder geval van plan om te blijven uitleggen waar we tegenaan lopen. Dus niet alleen goed nieuws, maar ook problemen. Vervolgens kijken we naar de opties en kiezen we voor een oplossing” Het probleem met de voorzieningen met de brandveiligheid in het theater aan het Stadsplein, was naar zijn zeggen het eerste in zijn nieuwe portefeuille.

 

Lees ook:Het nieuwe college: VVD en PvdA elk 2 wethouders, CDA 1
Lees ook:Wethouder Koops met zwangerschapsverlof
Lees ook:Poorten van AV moeten mooi blijven
Lees ook:Brandveiligheid cultuurstrip niet in orde
Lees ook:Nieuw college wil weer eens minder regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.