Wietplantage in bungalow opgerold

 En wéér is woensdagmorgen (12 februari) een wietplantage in een woning opgerold. De zoveelste. Deze keer in een luxe bungalow aan de Kringloop. Wethouder Herbert Raat van Handhaving (VVD) was er vanmorgen zelf bij. “Omdat ik al eerder wist dat er gedoe was over deze woning ben ik even gaan kijken. Verbijsterend, wat een puinhoop”, meldt hij op zijn weblog. De huur van de bungalow was € 2500 per maand.  

Kassa voor de eigenaar van het pand, maar volgens Raat zit die nu in een uitgeleefd pand. “Buurtbewoners die ik sprak zijn opgelucht over het ingrijpen van de politie Amstelveen en burgemeester Fred de Graaf.” Raat waarschuwt dat in woonwijken hennepplantages, die er overigens steeds vaker worden ontdekt, heel (brand) gevaarlijk zijn. Ook ontwrichten zij het buurtgevoel, mede doordat er – om met Raat te spreken – ‘allerlei rare types’ rond de betreffende panden hangen. De gemeente heeft geruime tijd geleden al extra geld uitgetrokken om gesignaleerde ‘rare bewoning’ te controleren. En wat Raat betreft blijft dat in de komende raadsperiode van vier jaar zo, bij de gemeentelijke handhaving.

Hij ziet ook de invloed van de crisis in het tegenkomen van de ene na de andere wietplantage in woonwijken. Voor de crisis werden panden met winst verkocht, maar nu gaan mensen hun vastgoed vaker verhuren, omdat ze geen verlies willen, bijvoorbeeld na een echtscheiding. Maar intussen heeft de eigenaar van de bungalow w2el een soort ruïne overgehouden. “Gelukkig kunnen de directe buren nu weer rustig slapen”, denkt Raat.

 

Lees ook:Brand verwoest pand met wietplantage
Lees ook:Wietplantage in woonwagen bij raadhuis gevonden
Lees ook:5-kamerwoning gesloten wegens hennepteelt
Lees ook:Gemeente wil opknapbeurt ‘Molenpand’
Lees ook:Weer huis met hennepplantage gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.