Inbraakgolf rond woning van wethouder

Herbert Raat

Bij de directe omgeving van de woning van wethouder Herbert Raat (VVD) is in Oudejaarsnacht drie keer ingebroken. Hij woont in de Jan Teulingsstraat in Westwijk. “In alle huizen waar tijdens de jaarwisseling geen licht brandde was het raak”, zegt de wethouder, die onder meer Handhaving in zijn portefeuille heeft. Zelf was hij, met een aantal vrienden thuis om Oudjaar te vieren. In onverlichte woningen verschaften dieven zich toegang met koevoeten. Er ontstond daar vervolgens een enorme ravage. “Zoiets heeft enorme impact. Het aantal woninginbraken schijnt wel te zijn gedaald, maar het zijn er nog altijd teveel. Drie in één nacht in één straat. En nogal altijd zo’n 550 per jaar”, briest Raat.Hij deed zelf aangifte voor een van de buren, die met gezin met vakantie was. Anderen deden het zelf. “Je zult maar thuis komen van vakantie en zien dat je hele huis overhoop is gehaald:, zegt hij. Over het schadebedrag is nog niets bekend. Raat zelf vindt het achteraf maar goed dat hij zelf thuis was, anders was waarschijnlijk ook bij hem ingebroken. De VVD heeft herhaaldelijk vragen gesteld over de vele woninginbraken in de gemeente. Raat zou wel eens uitgezocht willen zien of die minder voorkomen in huizen met alarm dan in andere. “En als er in de provincie collectief zonnepanelen kunnen worden aangeschaft, via een aanbesteding, zou dat misschien ook voor alarmsystemen kunnen gebeuren”, denkt hij.

Lees ook:Aantal woninginbraken gedaald
Lees ook:Weer iets meer woninginbraken
Lees ook:Tijdelijk meer politie in strijd tegen woningbraken
Lees ook:Hondencontrole in Nes aan de Amstel
Lees ook:Amstelveen lijkt walhalla voor woninginbrekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.