Negen maanden plus boete voor inrijden op agent

Door de rechtbank in Amsterdam is de Poolse man (48) die in maart te Amstelveen op een agent inreed tot negen maanden celstraf, waarvan drie voorwaardelijk, plus een boete van 750 euro veroordeeld. Het incident vond plaats op de Legmeerdijk. De Pool, die bleek te hebben gedronken, verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij kreeg van de rechter ook negen maanden rij ontzegging opgelegd. De officier van justitie had twaalf maanden celstraf geëist,  waarvan vier voorwaardelijk, maar de rechtbank legde een lagere straf op, omdat de man niet eerder in Nederland voor iets is veroordeeld. Hij werd destijds op de Noorddammerweg aangehouden, omdat iemand hem met zijn auto had zien slingeren. Toen een agent hem probeerde aan te spreken, reed de Pool hard weg, waarbij hij de politieagent bijna raakte. Op de Legmeerdijk werd hij even later klem gereden door de politiebus. Daar verzette hij zich tegen zijn aanhouding.

Lees ook:Burgernet leidt tot aanhouding Pool
Lees ook:‘Klusjesman’ krijgt jaar cel voor oplichting
Lees ook:Drie jaar cel voor drugshandel
Lees ook:Verstoorders straatfeest veroordeeld tot celstraf
Lees ook:Slager veroordeeld wegens bedorven vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.