Vernieler ruiten Amstelveen College moet 1000 euro betalen

Duizend euro moet hij aan de gemeente betalen. Maar eigenlijk had het meer moeten zijn. De Amstelvener die onlangs de ruiten van het Amstelveen College vernielde en werd gepakt, is door de rechter veroordeeld tot betaling van de schade. De gemeente kreeg dezer dagen een brief erover van de rechtbank. De gemeente had een hoger bedrag geëist, omdat de schade ook meer dan die duizend euro was. Wethouder Herbert Raat, warm voorstander van een lik op stuk beleid jegens vandalen, begrijpt niet waarom de vordering niet volledig is toegewezen, zegt hij op zijn weblog. Dat moet blijken uit het nog niet toegezonden vonnis.  Raat is van plan het hard te spelen tegen de vernieler. “Als hij niet betaalt, sturen we een deurwaarden op hem af om het geld binnen te halen,” zegt hij. De harde lijn van de gemeente is sinds kort beleid van het nieuwe college van B&W. Raat: “We verhalen nu altijd de schade op de daders van vernielingen. Eerder dit jaar ging de eerste rekening de deur uit naar een jongen, die de 1e Amstelveense Montessorischool aan de Burgemeester Haspelslaan had ondergekliederd. Het schoonmaken kostte ruim 200 Euro. Het verhalen van schade op daders is al een oude wens. Als mensen worden gepakt gaat onze juridische afdeling daarmee aan de slag. Zo wordt duidelijk dat je er in Amstelveen niet met een boete vanaf komt, als je wordt gepakt.” Het college zegt te hopen dat vandalen zich steeds meer wel twee keer bedenken voordat zij vernielingen aanrichten.

Lees ook:Gemeente gaat vernieling harder aanpakken
Lees ook:Hangplek opnieuw vernield
Lees ook:Eerste rekening voor vernieling verzonden
Lees ook:Vandalismewijzer ingezet in strijd tegen vandalen
Lees ook:Gemeente verhaalt weghalen graffiti op dader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.