Ook Westwijkbewoners pikken overlast door jongeren niet meer

Nadat al jarenlang de bewoners van vooral Middenhoven steen en been hebben geklaagd over overlast voor jongeren, komen nu ook die van Westwijk in opstand. Op 10 september is er een bijeenkomst gepland in Westend voor hen, met vertegenwoordigers van welzijnsstichting Cardanus (verantwoordelijk voor jongerenwerk) en de buurtregisseur van de politie. Klagen bij die laatste instantie heeft volgens de bewoners van vooral de Bertha van Suttnerlaan tot nu toe weinig opgeleverd. Die hebben last van hangjongeren in het parkje in hun straat en vonden overigens bij geen enkele instantie echt een open deur, c.q. luisterend oor. De ellende duurt al minstens tien jaar en werd steeds erger, zeggen ze.Zij klagen onder meer over nachtelijk scheuren met brommers in het parkje, geschreeuw, keiharde muziek en vernielingen van vooral straatmeubilair. Een oorzaak zou overmatig alcoholgebruik zijn. Op een voor kinderen bestemde speelplaats worden geregeld lege bierblikken en -flessen en condooms gevonden. De bewoners zijn het, in navolging van die in Middenhoven, zat. In de bijeenkomst in september willen zij met een gedetailleerde inventarisatie van de narigheid komen.

Lees ook:Stadstuinen officieel geopend
Lees ook:Wijkbijeenkomst Waardhuizen-Middenhoven
Lees ook:Waardhuizen/Middenhoven wil vervangend speeltuigvoor badje
Lees ook:Wijkbijeenkomst Waardhuizen
Lees ook:Ook Bankrashof naar keurmerk Veilig Ondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.