Hangplek Middenhoven alweer vernield

Zoals buurtbewoners al hadden voorspeld, is de pas geopende twintigduizend euro kostende hangplek voor jongeren in het park in Middenhoven al weer vernield. Voor VVD-raadslid Herbert Raat is de maat vol. Drie glasplaten van een overkapping zijn volledig stuk geslagen. De zogenoemde Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) werd ingericht om de door jongeren veroorzaakte overlast in en om het winkelcentrum tegen te gaan. Raat wil de daders, als zij worden opgespoord, samen met hun ouders aansprakelijk  stellen voor de schade. “Het heeft weinig zin meteen weer nieuwe glasplaten te plaatsen,” vindt hij. “Als dit door de jongeren is gedaan, laat ze dan maar onder een paraplu gaan staan. Het is zonde hier weer duizenden euro’s belastinggeld aan te besteden.”

Wethouder Dolf Veenboer en burgemeester Jan van Zanen hebben volgens Raat hun nek uitgestoken door de dure hangplek te realiseren. “Nu krijgen ze kennelijk stank voor dank. Een bewoner die ik sprak vertelde dat hij gisteravond een harde knal hoorde, hij dacht dat het een vuurwerkbom was. Overigens hoor ik van ondernemers en bewoners dat de politie keihard aan de slag is. Bij meldingen van overlast en vernielingen zijn ze snel ter plekke en pakken ze asociaal gedrag aan.”

Lees ook:Protesten tegen hangplek voor jongeren
Lees ook:Nieuwe hangplek dicht bij structurele overlast
Lees ook:Coalitie stelt B&W vragen over hangplek Middenhoven
Lees ook:Gemeente wil vernieling hangplek op daders verhalen
Lees ook:Hangplek voor jongeren in Middenhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.