‘Geen harde muziek na afloop evenementen’

Onnodig doordreunende muziek, na afloop van een evenement, moet worden verboden. Vooral in het Stadshart dreunt volgens omwonenden de muziek geregeld nog lang door, nadat de bezoekers van een evenement allang zijn verdwenen. Dat daar een einde aan komt, wil het CDA geregeld hebben. Dat is haar enige commentaar op de door B&W uitgebrachte evenementennota, waarmee zij verder – uiteraard, zij is coalitiepartij – volledig instemt. Volgens omwonenden gebeurt dit regelmatig.

 

Overigens zal volgens de nota het aantal evenementen in het Stadshart fors toenemen. Er mogen er 26 op het Stadsplein en zestien op het  Handelsplein komen. De gemeente wil daarmee het Stadshart bruisend maken en Amstelveen op de kaart zetten. Maar in het Stadshart gaat het niet altijd om lawaaierige evenementen, meent het CDA. Daarom heeft zij geen moeite met die aantallen.

 

De fractie houdt dus alleen een beetje zorg over de lawaaioverlast bij muzikale evenementen. Volgens fractieleider Ben Jonker wekt vooral het nodeloos  op volle sterkte doordreunen van de muziek na afloop, terwijl het publiek al weg is, veel irritatie.  “We willen geregeld zien, dat als de mensen weg zijn, de muziek ook zachter gaat of uit. Iedereen die aan het Stadshartplein woont, weet waar hij aan toe is. Maar liever geen onnodige overlast,” zegt hij.

 

 

Lees ook:CDA wil gratis weekendparkeren terug bij KPMG
Lees ook:Gemeente wil meer evenementen in de stad
Lees ook:Gemeente ziet draagvlak voor omstreden evenementenbeleid
Lees ook:Voor buurtfeest geen vergunning meer nodig
Lees ook:Stadshart mag in nieuw evenementenbeleid niet teveel bruisen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.