Bankjes bij Brink weg wegens hangjongeren

Om de overlast als gevolg van de informeel ontstane hangplek van jongeren aan De Brink in Middenhoven te verminderen, worden de bankjes daar verwijderd. B&W beseffen dat ook andere gebruikers ervan die zullen missen. Misschien kunnen ze in de toekomst, als de nieuwe officiële hangplek aan de zuidkant van het Middenhovenpark klaar is, worden teruggeplaatst, zegt het college in antwoord op vragen van VVD, CDA en PvdA. Het wil strenge regels voor de nieuwe zogenoemde Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) doorvoeren en de naleving daarvan extra laten controleren door de politie. De boodschap naar de joneren zal duidelijk zijn: ‘op de Brink is rondhangen niet meet toegestaan.’

 

Overigens kunnen de werkzaamheden voor de nieuwe hangplek, waarvoor wegens de overkapping bouwvergunning nodig is, pas na de bezwarenprocedure starten. Omwonenden kunnen tegen het project bezwaar maken. Het is de bedoeling dat men er ‘na 21.00 uur extra rekening houdt met de buurt’ melden B&W aan de vragenstellers. Verder wordt verboden met scooters of bromfietsen in het park te rijden, geluidsoverlast te veroorzaken, rommel buiten de prullenbakken te gooien en alcohol of drugs te gebruiken. De politie gaat extra toezicht op de Brink houden en op de naleving van de gedragsregels bij de JOP. Dart resulteert in persoonsgerichte aanpak, steviger verbaliseringsbeleid, aanpak van lastpakken en hun ouders.

Lees ook:Coalitie stelt B&W vragen over hangplek Middenhoven
Lees ook:Protesten tegen hangplek voor jongeren
Lees ook:
Lees ook:Gemeente wil vernieling hangplek op daders verhalen
Lees ook:Nieuwe hangplek dicht bij structurele overlast

Eén reactie op “Bankjes bij Brink weg wegens hangjongeren

  1. Jan Demming

    Met droge ogen meldt de gemeente dat het verboden wordt om met scooters of bromfietsen in het park te rijden, geluidsoverlast te veroorzaken, rommel naast de prullenbakken te gooien en alcohol of drugs te gebruiken. Daar zal de betrokken jeugd van onder de indruk zijn. En zeker als je ook nog eens leest dat de politie extra toezicht op de naleving van de gedragsregels gaat houden. Extra controle…., alsof er nu al GEWONE controle is!
    Ik wens de betrokken bewoners die in de buurt van de nieuw te bouwen hangplek wonen veel sterkte toe op 30 september.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.