Nieuwe methode voor stelen van auto´s

De politie Rijnmond meldt een kennelijke nieuwe manier van auto´s van parkeerterreinen stelen. Steeds meer gaat het, althans in die regio, als volgt. Nadat de auto is gestart, ontdekt de automobilist, als hij of zij achteruit wil rijden een groot stuk papier op de achterruit. Dat ziet hij in de achteruitkijkspiegel. De chauffeur ontkoppelt de wagen, stapt uit (terwijl de motor nog draait) om het papier te verwijderen. Als hij daarmee bezig is duiken de dieven plotseling op, stappen in de auto en rijden ermee weg. Omdat velen ook hun papieren in de wagen of handtas in de auto hebben liggen, zijn zij die ook meteen kwijt. Soms eveneens hun huis- en andere sleutels. Dikwijls ook adressen.

 

Ook bestaat de kans dat men door de dieven wordt overreden. Volgens de politie wordt de methode steeds meer toegepast in het hele land. Zij adviseert bij het ontdekken van een groot stuk papier op de achterruit, terwijl men al in de auto zit, toch maar gewoon weg te rijden en het later te verwijderen.

Lees ook:Plaag: dieven stelen auto-delen
Lees ook:Auto uitgebrand op Uilenstede
Lees ook:Overvallen man gewond
Lees ook:Politiewagen total loss bij achtervolging
Lees ook:Amstelveense ‘lokfietsen’ tegen diefstal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.