Eerste elektrische Schiphol bus gearriveerd

bus schipholDinsdag (24 oktober) is de eerste van in totaal 49 nieuwe ‘emissieloze’ bussen van Connexxion gearriveerd. Zij gaan van half april 2018 af rijden op en rond Schiphol. De uitstoot-loze voertuigen van busfabrikant VDL komen in plaats van de Sternet bussen waarmee de maatschappij nu rijdt.

Alle bussen worden geleed uitgevoerd (met een harmonica in het midden), zodat hun capaciteit ten opzichte van de nu gebruikte voertuigen fors toeneemt. De komende maanden wordt volgens Connexxion hard gewerkt om het elektrisch laden op diverse locaties gereed te krijgen. De bussen hebben een actieradius van circa 80 kilometer en moeten derhalve op één dag veelvuldig worden opgeladen.

Het Schiphol bus netwerk wordt voornamelijk, maar niet uitsluitend, gebruikt door ruim 45.000 werknemers van Schiphol voor woon-werk verkeer, maar ook om te pendelen van en naar de personeelsparkeerplaatsen.

Randgemeenten

Daarnaast zorgt het busnetwerk van Schiphol voor vervoer van reizigers tussen verschillende locaties op Schiphol en naar randgemeenten als Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen en Badhoevedorp. Om tijdwinst te boeken is er een zogenoemd open instap regime, waarbij men bij alle deuren kan in- en uitstappen. Reizen kan met de ov-chipkaart, de Tranzer app of door te pinnen bij de chauffeur.

Het Schiphol bus netwerk maakt deel uit van de concessie Amstelland Meerlanden (AML) die in februari van dit jaar door de Vervoerregio Amsterdam is gegund aan Connexxion. Het totale wagenpark bestaat uit 270 nieuwe bussen, waarvan het grootste deel al per 10 december 2017 gaat rijden.

 

Lees ook:Volgend jaar elektrische bussen in AM
Lees ook:Bus 175 verdwijnt
Lees ook:Connexxion: 270 nieuwe bussen
Lees ook:Honderd elektrische bussen rond Schiphol
Lees ook:Kortere lijn 199 blijft toch ‘s avonds rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.