College: tunnel en Amstelveenlijn niet ter discussie

De gemeente vindt dat doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Amstelveen, de aanleg van de zogenoemde Amstelveenlijn, en de bouw van de A9-tunnel niet ter discussie mogen staan als gevolg van bezuinigingen bij het rijk. Uit de ambtelijke rapportages over te schrappen rijksuitgaven blijkt dat in Den Haag wel degelijk met heroverweging van beide projecten rekening wordt gehouden. Maar B&W constateren dat er een harde overeenkomst tussen rijk en regio ligt. In de ambtelijke rapportage over de infrastructuur is de tunnel genoemd als mogelijk te schrappen post. Maar B&W vinden verbreden van de wegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere van groot belang. En als dat gebeurt, willen zij ter wille van het leefklimaat een tunnel. Daardoor zou meteen de stad ‘geheeld’ worden, doordat er geen zichtbare rijksweg meer dwars doorheen loopt.Het college zegt ervan uit te gaan dat de afspraken worden nagekomen. Het wil alles in het werk stellen, samen met de regio, om Den Haag ervan te overtuigen dat na de verkiezingen op 9 juni niet mag worden bezuinigd op de verbreding en overkapping van de A9.

Ook de metrokwaliteit van de Amstelveenlijn mag niet ter discussie staan, vinden B&W. Goed openbaar vervoer is van groot belang voor de bereikbaarheid van Amstelveen in de regio, meent het college.  Het wil de afspraken die gemaakt zijn in de regio worden nagekomen.

Lees ook:Raad wil eensgezinde politieke lobby tunnelbijdrage
Lees ook:‘Schrappen vluchtstroken oprit A9 onaanvaardbaar’
Lees ook:Pols tekent in Ridderzaal voor A9 tunnel
Lees ook:Minister: ‘zonder bijdrage gemeente geen A9-tunnel’
Lees ook:Tunnel A9: minstens tien jaar verder

3 reacties op “College: tunnel en Amstelveenlijn niet ter discussie

 1. joh

  ‘k pleit voor huidige 51, bespaart ENORM veel geld (bv. al die ongelijkvloerse kruisingen enz. en nb. verlies aan haltes Waardhuizen. Middenhoven en last but not least de “uitgaans” haltes, bij Carré, Muziektheater etc.

    /   Beantwoorden  / 
 2. de schoolmeester

  De 51 dient in zijn huidige vorm blijven te bestaan gezien het aantal forenzen wat van dit lijntje gebruik maakt. Alleen al op de Meent stappen rond 7 uur minstens 10 mensen op per keer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. joh

  Comité voor handhaving huidige 51 oprichten ????

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.