Wie fietsend smartphoont is een zombie

Vlnr.: Voorzitter Nico van Hasselt van Veilig Verkeer Nederland (afdeling Amstelveen), verkeerswethouder Jeroen Brandes, rector Elisabeth Pels Rijcken van het Keizer Karel College en gemeentelijk adviseur Verkeerseducatie Cor Maas, bij de onthulling van het Smombie bord.

Smombie is een samenvoeging van de woorden smartphone en zombie, Het bord waarschuwt leerlingen hoe gevaarlijk het is de smartphone te gebruiken als zij fietsen. Ook bij het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College zijn smombie-borden neergezet.

Wethouder Brandes: “Naar schatting hebben bijna 10 miljoen Nederlanders een smartphone. Een groot deel van hen gebruikt deze ook in het verkeer. Dat leidt jaarlijks tot tientallen doden en honderden gewonden. Hopelijk draagt dit ‘smombie-bord bij aan de bewustwording bij leerlingen.”

 

 

Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien
Lees ook:Schoolkinderen vragen aandacht voor veiliger verkeer
Lees ook:Zes miljoen voor huishoudelijke hulp
Lees ook:Verkeersexamen voor scholieren gestart
Lees ook:Ruim 510 leerlingen bij verkeersexamen

Eén reactie op “Wie fietsend smartphoont is een zombie

  1. Frank Bikker

    Gewoon directe in beslagname & boete lijkt me heel wat effectiever. Dat geldt natuurlijk ook voor de ouders.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.