Verkeer bij scholen gecontroleerd

Er schijnt nu wat te gaan gebeuren aan de gevaarlijke verkeerschaos bij scholen, vooral in het spitsuur. Na de voorjaarsvakantie gaan gemeente en politie daar een week lang controleren. Misschien niet handig dat zij dat nu al hebben aangekondigd, zodat notoire overtreders bij het brengen van kinderen naar scholen daar rekening mee kunnen houden.

Het gemeentelijke team Handhaving Openbare Ruimte doet de controles samen met de betreffende wijkagent. Onder meer op Orion is het nu ’s morgens een complete chaos. Dat komt door dubbel, bij stopverboden of gewoon op het trottoir parkeren en stil staan op de rijweg. En ook parketer buiten de daarvoor aangegeven vakken op een woonerf. Ook komt het voor dat men gewoon tegen de rijrichting in rijdt, dus een inrijverbod negeert.

Als het nodig is gaan de ambtenaren nu bekeuren. De actie wordt gehouden van 27 februari tot en met 3 maart.

 

 

Lees ook:Strenge verkeerscontroles bij scholen
Lees ook:Onveilige parkeerchaos bij scholen Orion
Lees ook:Ouders niet geïnteresseerd in kind in verkeer
Lees ook:‘Kinderen moeten weer leren fietsen’
Lees ook:Getuigen gezocht van steekpartij bij Abina

35 reacties op “Verkeer bij scholen gecontroleerd

 1. Jan Demming

  Is die waarschuwing via de media er nou om te voorkomen dat de politie die week handenvol werk krijgt of om later te kunnen zeggen dat de ouders, die hun kinderen die week per auto naar school hebben gebracht, zich voorbeeeeeldig hebben gedragen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tomaat

  Ouders die de fout in gaan , moeten zonder pardon een prent krijgen. Dit is al jaren een issue. Blijkbaar staat de gemeente enkel met woorden achter de veiligheid van kinderen en geven zij scholen i.d. geen back up.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  Ouders moeten zich gedragen bij brengen en halen. Gelijk goed voorbeeld geven aan hun koters. Te gek voor woorden gemeente en politie een week moeten contoleren rond scholen. Waarden en normen! Wij zijn Amstelveen.
  Gemeente en politie hebben we hard nodig voor andere aangelegenheden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Mee eens, maar gebeurt niet door een minderheid. Dus keiharde repressie . Als men een paar maal een prent van 200€ heeft gekregen, laat men het wel. Kan de politie zich ook met andere zaken bezig houden.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Piet

  Het schorem dat met de auto hun kinderen komt brengen. Ze hebben schijt aan iedereen, als zij hun kinderen maar op tijd kunnen dumpen en naar hun slavenbaantje kunnen racen om hun hypotheekje bij elkaar te harken. Dom volk.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gerben

  piet, jij hoeft geen kids te brengen en te halen van school. Jij verdient je brood en water op anderere wijze, vermoed ik. Enige clementie met de auto’s en de bakfietsen moet mogelijk zijn. Politie heeft het al zo druk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Geef eens één reden waarom ik clementie zou moeten hebben met mensen die het verkeer in gevaar brengen omdat ze hun kroost moeten dumpen ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerben

    Heb ik niet. Jij matigt je taal en daar ging het mij om jegens jou.
    Je kunt gaan slapen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

     Ik heb heerlijk geslapen. Kijk Gerben, je zit niet op een discussieforum om elkaars breiwerkje te beoordelen. Als reaguurder wil je een bepaalde kijk op iets aan de kaak stellen en daar mag best een krachtig taalgebruik bij. Iemand vragen zijn taal te matigen vind ik aanmatigend en inhoudsloos. J’ai dit.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Tomaat

    Mensen die kinderen in gevaar brengen, verdienen nooit clementie.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  Dubbel- en trottoirparkeren duidt erop dat de gemeente bij de bouw van de school, bij het inrichten van de wijk en bij de aanleg van de straat onvoldoende rekening heeft gehouden met het feit dat ouders (mede vanwege de onveiligheid op de weg) hun kinderen met de auto naar school brengen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Hun kinderen met de auto naar school brengen… Inderdaad, met als gevolg dat het gevaar voor kinderen die WEL lopend of met de fiets naar school komen nog meer toeneemt!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    @Jan, inderdaad, helemaal waar. Toch moet je als gemeente daarmee rekening houden, want het is niet verboden.

      /   Beantwoorden  / 
 7. Tomaat

  Het is dus de schuld van de gemeente als mensen zich als tokkies gedragen en kinderen in gevaar brengen. De hr rvw die zelf nog uit de tijd van de diligence komt, is nog niet op het idee gekomen dat het verkeer in die tussentijd is veranderd. Of zou de hr rvw enige rancune koesteren tov de gemeente?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Robert van Waning

  Tomaat, die verkeerschaos is inderdaad mede de schuld van de gemeente die kennelijk nog niet op het idee is gekomen dat het verkeer in die tussentijd is veranderd.

  En wat rancune betreft: Wat heb je toch tegen mij?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   Ja Tomaat, wat is dat toch met die rancune?.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Gerben

  DE SCHOLEN GAAN WEER BEGINNEN! Pas op in het verkeer!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Afwachten wanneer er nabij de scholen rond bijvoorbeeld Orion een ongeluk plaatsvindt waarbij een kind ernstig gewond raakt of erger. Het klinkt misschien heel cru, maar dan zijn de knuffels en bloemen niet aan te slepen. Maar zou er dan ook iets gaan gebeuren om verdere ongelukken te voorkomen?

     /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Voor een structurele oplossing moeten de straten in de directe omgeving vd scholen worden aangepast.

  Suggestie: Stopstroken op een afstand van plm 100 mtr van de school, waarvandaan veilig (zonder oversteken) naar school gelopen kan worden, zodat de kinderen niet pal voor de ingang vd school worden afgezet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Pardon, dus vanwege enkele aso’s moet er gemeenschapsgeld uitgegeven worden? Bij bijna elke school is er niets aan de hand zo lang men zich maar aan de regels houdt. Bij Orion heeft men verschillende aanpassingen gedaan, toch gebeurt het nog. Men moet gewoon kneiterhard ingrijpen bij die aso’s!

     /   Beantwoorden  / 
 11. PeterPC

  Ik begrijp dat gezeur niet over ouders die hun kinderen naar school brengen en maar meteen aso’s genoemd worden. Het is zeiken om te zeiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Als men het volgens de regels doet, heb ik er niets mee te maken, maar ik zeik juist over die paar ouders, die het liefst met hun auto bij het uitgaan van een school nog tot op het schoolplein rijden om hun kroost af te halen. Dat kwam voor kort nog voor bij de Orion. Er zijn ook scholen die aan de weg liggen. Daar heb je ook ouders die dubbel,parkeren,of automobilisten die daar nog rustig 50 rijden,terwijl men maar 30 mag.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Allemaal leuk en wel, maar waarom alleen dat Orion geneuzel? Op de Lindenlaan was dat ook altijd het geval.

    Ik heb daar ook wel eens zitten vloeken, als ik met de auto langs wilde en er allerlei dubbelparkeerders stonden.

    Maar ik hoor niemand over die ouders die hun koters niet met de auto wegbrengen, maar in zo’n enge bakfiets op het trottoir. Die kutkoters fietsen voor de rest van hun leven over het trottoir omdat ze niet beter weten.

    Wat zeg ik, ik ken zelfs een gepensioneerde kleuterleider die daar nog steeds een handje van heeft.

    En die is bijna 70.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tomaat

     Niet alles bij jezelf af passen , PC. Dat jij nou door je mama elke dag tot je 12e in een bakfiets naar school werd gebracht, kunnen wij niets aan doen.

     Trouwens als jij over de Lindenlaan rijdt in je fourwheeldrive doe je toch altijd even aan je favoriete sport; ” Peuters Pletten”.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Kijk nou toch,de bekende jij-bakken worden weer eens gelanceerd.

      Hoe sneu ben je dan wel niet.

        /  
 12. Robert van Waning

  Voordat je mensen gaat bekeuren, moet je ze gelegenheid bieden om zich goed te gedragen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Na minimaal 5 jaar? Toe nou, malle man.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

   Helaas wordt die kans niet gegrepen door al die fout-parkeerders. De tijd van waarschuwen en een beroep doen op het ‘gezonde verstand’ moet maar eens afgelopen zijn. Kennelijk is dat verstand slechts deels aanwezig, want anders zou men zich wel gedragen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Ik ben het niet vaak met je eens, maar nu wel.

    Amstelveen kent een notoire foutparkeerder die de mond vol heeft van handhaving.

    Tot hemzelf betreft.

      /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  Die ouders gaan hun kinderen niet opeens lopend of per (bak)fiets naar school brengen. Er moeten dus structurele maatregelen worden genomen.

  Ik deed een suggestie, maar dat leidt hier alleen maar weer tot persoonsgerichte aanvallen. Vermoeiend is dat.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Robert van Waning

  Het stratenplan rondom Orion maakt verkeerschaos in de schoolspitsuren onvermijdelijk.

  Veel ouders combineren het naar school brengen van hun kinderen met de dingen die zij daarna moeten of willen doen en waarvoor zij de auto nodig hebben. Zij hebben daarin vaak geen keus. Velen van hen wonen te ver van de school om hun kind lopend of per fiets naar school te brengen en daarna weer terug naar huis te gaan om de auto te pakken.

  De gemeente kan hen dus wel gedurende één week gaan bekeuren, maar zolang er geen structurele maatregelen worden genomen, lost die flinkigheid niets op.

  Het stratenplan rondom het scholencomplex doet denken aan dat rondom het Stadshart: Er is geen ‘binnenring’ en dus geen mogelijkheid tot circulatie en verspreid parkeren rondom het scholencomplex. Men kan alleen stoppen, omdraaien en terugrijden, met alle onvermijdelijk opstoppingen en ergernis van dien.

  Correct me if I’m wrong.

  @PC, spaar me alsjeblieft je off-topic persoonsgerichte flauwekul.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Bemoei je met jezelf. Ik heb het ook niet tegen jou gehad.

   Bij de les blijven.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    Het is toch een mallerd , die man.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Dat wil ik niet zeggen. De man heeft duidelijke visies over wegenaanleg, stedenbouw, journalistiek.

     Wat zeg ik, eigenlijk over alles.

     Ik denk zelfs dat hij over water kan lopen.

       /   Beantwoorden  / 
 15. Tomaat

  Bij de Orion is een keurige parkeerplaats. Ouders hoeven enkel maar 200 m te lopen om hun kinderen te halen, maar ze blijven rustig in hun aUto zitten tot die kinderen over het parkeerterrein aan komen rennen en overal rijden dan auto’s op dat terrein. Sommige eikels rijden zelfs half de stoep op om daar te wachten. Geen consideratie voor deze zakken in een gemeente waar je al een boete van 90€ krijgt voor over tijd parkeren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.