Model Máxima was in Amstelveen

Weer eens koninklijk nieuws uit Amstelveen. Koningin Máxima was bij MBO Amstelland in Bovenkerk. Haar beeld ging dus dankzij de lenzen van fotografen en cameramensen het land in. Lokale media kwamen er eigenlijk niet aan te pas, met uitzondering van natuurlijk RTVAmstelveen, die – komt ie weer – een cameraman had gestuurd. De rest van de lokale verslaggevers was er blijkbaar niet.

Waarschijnlijk, net als amstelveen.blog.nl, een te lage accreditatie. De pers kon die namelijk in kleursoorten krijgen (rood, oranje, groen, zwart en blauw). Wie de ‘blauw’ was, zoals amstelveen.blog.nl mocht eigenlijk alleen het de komst en het vertrek van de koning gadeslaan, overigens onzin, want dat kon men ook zonder zo’n badge om de nek. En natuurlijk waren burgemeester Mirjam van ’t Veld en de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, er.

De koningin kwam er op uitnodiging van het Verbond van Verzekeraars, om aanwezig te zijn bij twee op verzekeren gerichte lessen en deel te nemen aan een rondetafelgesprek over schooluitval en schulden om het vmbo, waarbij ook staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs aanschoof. Over de inhoud van wat er werd gezegd, had amstelveen.blog.nl graag willen berichten.

Inhoud? Het Verbond van Verzekeraars, nog strenger dan de RVD, leek naar het voorhoofd te wijzen. Alsof het daarom gaat. Beeld moet het hebben. Zodat kennelijk alleen de visuele pers welkom was in het gebouw. En dan vooral de landelijke. Mogelijk heeft RTVA, behoudens beelden ook nog wat geluid opgevangen, anders ontgaat iedereen wat er is gezegd.

Maar dáár gaat het ook niet om. Het Verbond van Verzekeraars heeft Máxima ingeschakeld als PR-stunt. Een voornamelijk kennelijk als beeld. Máxima als model dus. Wat een enorm circus is daarvoor kennelijk nodig. Nog ingewikkelder dan bij andere BN’ers. Nee, verslag van wat er is gezegd, ontberen de lezers van deze site. Zal wel een persbericht nog komen van het Verbond. Een PR-bericht uiteraard.

 

Lees ook:Koningin Máxima komt naar MBO school
Lees ook:Geheime genootschappen
Lees ook:Koninklijke bollen geplant door bollebozen
Lees ook:VVD vraagt Koninklijke gift voor Voedselbank
Lees ook:Twee koninginnen naar Cobra Museum

8 reacties op “Model Máxima was in Amstelveen

 1. Frank

  Je had er net zo goed colonnm boven kunnen zetten, hoewel het denk ik , de feitelijke weergaven zijn. De transparantie van onze democratie staat echt voor niets.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Amstelveen heeft geen lokale media die voldoen aan journalistieke regels en maatstaven, dus wat had u eigenlijk verwacht?

  Ik was als hoofdredacteur, sterverslaggever, correspondent, commentaarschrijver, columnist en fotograaf van Donqui.nl en van AmstelveenKanBeter.nl, als reageerder van Amstelveen.blog en als banneling van Dichtbij ook niet uitgenodigd, maar daar hoort u mij niet over klagen.

  Straks noemen alle MBO-ers zich journalist en moet koningin Maxima ze allemaal te woord staan.

  En, tja, wat doet een verslaggever als er niets valt te verslaan? Precies: commentaar leveren. Bij deze.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Daar is niet naar gekeken. Maar het journalistieke gehalte (volgens Van Waning standaards) van de media, bedoel ik. Alleen naar het visuele. Ik was wel uitgenodigd, dat is kennelijk het verschil met u, maar de ruimte in de klassen was te klein en daarom gingen visuele media voor. Als u verslaggever wilt zijn, moet u wel weten hoe het zit. Overigens heb ik een nationale en internationale perskaart (omdat ik nu eenmaal niet alleen voor amstelveen.blog.nl werk) U ook?

     /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

   Er kunnen wel eens anderen zijn, die er andere normen op na houden, die niet parallel lopen aan de allesweter RvW.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Natuurlijk, Frank. Waarom niet? Zolang er maar discussie mogelijk blijft en dus niet wordt gesaboteerd of onderdrukt.

   Ondertussen proberen JB en jij mij weer de topic van deze discussie te maken. Stop daarmee, alsjeblieft.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Ernst Jan Wilhelmis

  Ter aanvulling: RTVA was aanwezig met een cameraman en een camjo (verslaggever die ook filmt). Volgens de accreditatie konden wij buiten beelden maken en korte tijd binnen. Korte tijd nadat de koningin het leslokaal was binnengelopen werd er dringend verzocht om de les weer te verlaten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rotary-vriendje

  Ik zie deze mevrouw Maxima wel vaker in het nieuws verschijnen, en elke keer is het mij niet helemaal duidelijk in welke hoedanigheid en vanuit welke expertise zij acte de présence geeft ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Zij heeft blauw bloed! Dus heilig in de ogen van diverse groeperingen ( EO aanhangers) o.a.) . Ze bestaan nog echt die fanatieke Oranjeklanten. Ga maar eens naar hun site.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.