Digitaal rekenen bij basischool De Pionier

DSC_0007

Raat bij een van de leerlingen.

“Jullie zijn een heel bijzondere school”, zei onderwijswethouder Herbert Raat maandagmiddag tegen de leerlingen van openbare basisschool De Pionier. Hij doelde er op dat die als eerste startte met het gebruik van tablets voor de leerlingen. De groepen 5 en 6 gebruiken die als aanvulling op het rekenonderwijs. Er was dan ook ter gelegenheid van de officiele ingebruikneming kinderchampagne.

Volgens de gemeente, die een bijdrage van € 33.500 aan hyet project leverde, is het de bedoeling op die manier aansluiting te houden bij de digitale maatschappij en kinderen ‘op eigen niveau optimaal te laten ontwikkelen’.  Voor de aanvullende digitale rekenmethode is speciale software ontwikkeld. In de praktijk komt het op neer dat een kind bijvoorbeeld voor het sommetje 283-41 uit zes antwoorden kan kiezen op een touch screen. Als ze het juiste kiezen is dat dus bingo. Volgens de school en de gemeente is dat uitdagend en krijgen kinderen op die manier meer plezier in het onderwijs.  

De school beschikt op dit moment over 30 tablets, maar er komen er in de toekomst meer bij, meldt Victor Barbier van Klonkonline, die voor de ICT-infrastructuur zorgde. Directeur Michel Houttuin van de school:”De afgelopen maanden hebben we een omgeving gecreëerd waarin kinderen gedurende een deel van de week de beschikking hebben over een laptop of tablet. We starten met rekenonderwijs maar op den duur zullen we ook voor andere vakken met ondersteunende digitale pakketten gaan werken”.

En dus was er (kinder) champagne...

En dus was er (kinder) champagne…

Volgens Raat leidt een goed onderwijsklimaat leidt tot goed opgeleide inwoners en bevordering van de economische bedrijvigheid. Nieuwe technologieën spelen daarin een essentiële rol, denkt hij. “Net als bij fietsen en schaatsen geldt ook hier het gezegde: jong geleerd is oud gedaan. De Pionier doet zijn naam eer aan en springt daar op in. Goed onderwijs is van belang voor de ontwikkeling van onze kinderen en voor onze bedrijven. Elke euro die in onderwijs wordt gestopt, verdient zich dan ook dubbel en dwars terug”, zegt Raat (VVD).

 De gemeentelijke investering van € 33.500 komt uit het fonds ‘Kwaliteitsimpuls’ voor de scholen. De Pionier zorgt uit eigen middelen voor een verdubbeling van dat bedrag. Daarnaast investeert Weer Samen Naar School (WSNS) ook 10.000 euro.

 

Lees ook:Amstelveen krijgt ‘Steve Jobsschool’
Lees ook:Nieuwbouw en opknappen scholen digitaal in kaart gebracht
Lees ook:Kleine particuliere school voldoet aan eisen
Lees ook:Voorrang op scholen voor kinderen in zelfde wijk
Lees ook:School of Understanding gestart

4 reacties op “Digitaal rekenen bij basischool De Pionier

 1. Frank Bikker

  Geachte hr. Raat, de Weer Samen Naar School gelden zijn toch voor kinderen met een leer/emotioneel probleem? Wat dragen die tablets daaraan bij?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Simone van Breda

  Hi Frank, zie dat je hier regelmatig reageerd. Ik kan je hier helaas geen antwoord op geven, maar wellicht kan mamma je hier meer over vertellen ;-) Verder alles goed met je?
  Groetjes Simone

    /   Beantwoorden  / 
  1. de schoolmeester

   Kent iemand die zakkenwasser van een bikker dan?

     /   Beantwoorden  / 
 3. de schoolmeester

  Is het nou champagne of campagne van de hr. Raat? Nu in 1 artikeltje 2 foto’s van hem zelf weten te proppen. Dim Yan Raat??

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.