‘Met Mustafa gaat het goed op de leerlingenbus’

Raat bedabkt Mustafa voor de geslaagde rit

Wethouder Herbert Raat van onderwijs reed op de eerste schooldag zelf maar eens mee met het leerlingenvervoer. Het is met die logistiek de laatste jaren nogal eens mis gegaan. Daarom gaat Raat nu geregeld zelf mee om te zien hoe het leerlingen vervoer in de praktijk loopt. “Wij besteden er als gemeente zes ton per jaar aan, dus dan mag je ook wel wat verwachten,” redeneert hij. Maandagochtend stond chauffeur Mustafa – met een gloednieuwe bus – om kwart over zeven voor zijn deur. Raat: “We zouden zes kinderen wegbrengen naar de Van Detschool in Amsterdam maar dat werden er uiteindelijk vier. Twee werden door de ouders zelf gebracht, omdat het de eerste schooldag was.”

Mustafa heeft al jaren dezelfde rit. Raat: “Veel ouders vinden dat belangrijk, omdat kinderen hem dan leren kennen en weten waar ze aan toe zijn. Dat geeft rust. Mij viel op hoe dol ouders en kinderen op Mustafa zijn. ‘Als Mustafa rijdt gaat het goed’, zei één van de moeders enthousiast. Gelukkig verliep deze rit uitstekend. Ik hoop dat dit ook voor de andere 29 ritten geldt. Als dat niet zo is dan roep ik de ouders op meteen aan de bel te trekken zodat wij problemen snel kunnen aanpakken.” Om de veiligheid te verbeteren krijgen de busjes ook winterbanden. De gemeente investeert daarin samen met de vervoerder  € 16.000. Mustafa was er blij mee en ik heb afgesproken dat ik van de winter nog eens met hem mee rijdt.”

Lees ook:Wethouder controleert persoonlijk leerlingenvervoer
Lees ook:Voorrang op scholen voor kinderen in zelfde wijk
Lees ook:Raat wil overvolle klassen aanpakken
Lees ook:Vernielers Oudejaarsnacht krijgen rekening voor schade
Lees ook:Raat: ‘Kinderliefde chaufeuse leerlingenvervoer onbetaalbaar’

2 reacties op “‘Met Mustafa gaat het goed op de leerlingenbus’

 1. de azijnpisser

  Prima en nou volhouden, he! En ook eens meerijden op andere busjes!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tante Mutsefluts

   Ga eens even ergens anders pissen , viespeuk!!!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.