KKC wint debatwedstrijd Rotary

Het Keizer Karel College (KKC) won vorige week de voorronde van het Rotary Leerlingendebat 2011 van het Hermann Wesselink College (HWC). Het winnende team strijdt donderdag 12 mei in de Interlandfinale tegen het Sint Hubertus College in het Belgische Neerpelt. De debatwedstrijd in Amstelveen vond plaats in het HWC aan de Startbaan. Deelnemers waren getraind door het Nederlands Debat Instituut en de eigen docenten.  Van elke school ging telkens een team de strijd aan met een team van de andere. De ene school betoogde bijvoorbeeld dat de Bovenkerker polder nooit bebouwd mag worden, de andere wees de argumenten daarvoor krachtig van de hand. In totaal streden veertien teams gedurende zeven ronden tegen elkaar, onder toezicht van notaris Max Amsom. Er was een zeven leden tellende jury, bestaande uit een onafhankelijke voorzitter, de rectoren van de drie scholen voor vwo en drie gelouterde leden van de Rotaryclub Amstelveen-Amstel.
 
Voor alle debaters was er een bioscoopbon, ter beschikking gesteld door Restaurant Kronenburg. Verder waren er oorkondes voor de beste oneliner, het explosiefste argument, de beste individuele debater en het beste team.

Lees ook:Amstelveen College wint debatwedstrijd
Lees ook:HWC wint debatwedstrijd vmbo
Lees ook:KKC team naar finale Technasium Top Award
Lees ook:Scholieren verslaan raadsleden in debatstrijd
Lees ook:Nieuwe Raad van Toezicht Sportbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.