Raat stuurt aan op verbetering leerlingenvervoer

Het moet beter gaan met hete leerlingenvervoer.  Volgens het college van B&W zijn daarover nu, aan het begin van het nieuwe seizoen, goede afspraken gemaakt met, vervoerder Klomp. Zodat maatwerk wordt geleverd, maar dan wel ‘binnen de bestaande kaders’, schrijft wethouder vRaat (onderwijs) aan de gemeenteraad. Welke beperkingen die kaders precies inhouden is niet helemaal duidelijk. Raat is zelf ben ik de eerste week van het nieuwe seizoen twee keer meegereden om poolshoogte te nemen. ‘Ondanks de vele regen in de eerste weken concludeer ik dat er een goedestart gemaakt is met het leerlingenvervoer,’ schrijft hij op grond van zijn ervaringen.De gemeente ontving 161 aanvragen voor leerlingen vervoer, waarvan 125 voor aangepast vervoer, 23 voor een vergoeding voor het openbaar vervoer en dertien andere aanvragen. Van de 161 zijn er 145 toegekend, negen afgewezen omdat niet werd voldaan aan de criteria en zeven nog in behandeling. Tegen afwijzingen zijn vier bezwaarschriften ingediend. Zeven binnen gekomen klachten over het leerlingenvervoer zijn volgens Raat direct opgepakt, door zowel de gemeente als Klomp. Leerlingen kwamen bijvoorbeeld te laat op school. Door de route te wijzigen is dat probleem nu opgelost.  De ouders worden volgende maand gebeld om te vragen hoe de ervaringen nu zijn en of de klachten zijn verholpen.

De bezwaren en klachten worden serieus bekeken om zo het leerlingenvervoer verder te verbeteren, schrijft Raat. Daarnaast vindt er overleg over plaats met de speciale basisscholen: de Wending en de Schakel. De gemeente houdt, zo meldt Raat, de komende maanden de ‘vinger aan de pols’ bij de uitvoering

Lees ook:Wethouder controleert persoonlijk leerlingenvervoer
Lees ook:Leerlingenvervoer valt goedkoper uit
Lees ook:‘Nu snel aanmelden voor leerlingenvervoer’
Lees ook:Gemeente besteedt leerlingenvervoer opnieuw aan
Lees ook:Meer geld nodig voor leerlingenvervoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.