Zeven ton voor onderwijsvernieuwing en opkanppen Piet Heinschool

Voor onderwijskundige vernieuwingen bij basisschool Piet Hein stellen B&W dit jaar vier ton beschikbaar plus 300 duizend euro voor onderhoud aan het gebouw. De school ligt in het ontwikkelgebied voor de A9 en daarom is volgens wethouder Herbert Raat nog onduidelijk wat er in de toekomst precies mee gebeurt. Daarom is er tot nu toe ook niet in het pand geïnvesteerd. Raat: “Een groot infrastructureel project als de A9 vergt een lange doorlooptijd en als wethouder Onderwijs wil ik daar niet op wachten. Onderwijs is één van de prioriteiten van dit college en goede huisvesting is daarbij essentieel. In samenspraak met schoolbestuur Amstelwijs kijken we naar de uitvoering.”

Voor onderwijskundige vernieuwingen bij basisschool Piet Hein stellen B&W dit jaar vier ton beschikbaar plus 300 duizend euro voor onderhoud aan het gebouw. De school ligt in het ontwikkelgebied voor de A9 en daarom is volgens wethouder Herbert Raat nog onduidelijk wat er in de toekomst precies mee gebeurt. Daarom is er tot nu toe ook niet in het pand geïnvesteerd. Raat: “Een groot infrastructureel project als de A9 vergt een lange doorlooptijd en als wethouder Onderwijs wil ik daar niet op wachten. Onderwijs is één van de prioriteiten van dit college en goede huisvesting is daarbij essentieel. In samenspraak met schoolbestuur Amstelwijs kijken we naar de uitvoering.”Iemke Ruige van de Medezeggenschapsraad van de Piet Hein laat weten verheugd te zijn met de beslissing van het college. “Wij gaan er nu vanuit dat er op korte termijn wordt begonnen en de vaart er in blijft.”

Lees ook:Huisvesting Piet Heinschool wordt beter
Lees ook:Ruim 500 leerlingen in schoolhockey toernooi
Lees ook:Interim-directeur voor openbaar basisonderwijs
Lees ook:Gemeente praat met Piet Heinschool over behoeften
Lees ook:Piet Hein school krijgt meer ruimte

2 reacties op “Zeven ton voor onderwijsvernieuwing en opkanppen Piet Heinschool

 1. de schoolmeester

  Het betreft hier dus achterstallig onderhoud, als ik het goed begrijp. Die truc is al heel oud en wordt overal toegepast. Dat geld zat waarschijnlijk al jaren in de spaarpot. Gewoon een sigaar uit eigen doos. Maar ja, beter iets dan helemaal niets.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Ach, dat klinkt weer heel mooi en stoer “sigaar uit eigen doos”. Volgens mij heeft het schoolbestuur van de obs Piet Hien nog nooit een doosje sigaren gekocht, maar rookt zij stevig mee uit de middelen van de gemeente.
   En schoolmeester Bikker ziet er weer “een truc” in van het gemeentebestuur.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.