HWC krijgt leerlingenparlement op kosten van gemeente

Er komt een leerlingenparlement op het Herman Wesselink College, voorlopig op kosten van de gemeente. Die trekt daarvoor de komende vier jaar zesduizend euro (1500 per jaar) uit. Ook krijgt het HWC nog eens bijna zeven mille om een schoolkrant te kunnen uitgeven. Het geld is beschikbaar dankzij een twee jaar geleden door de gemeenteraad aangenomen motie, waardoor elk jaar 25 duizend euro voor dergelijke projecten wordt gereserveerd. Overigens kwam er nog nooit een aanvraag voor subsidie. Het HWC is de eerste die een beroep op het fonds doet. De school meent dat met de twee projecten leerlingen meer bij het konderwihnjs kunnen worden betrokken.

Lees ook:Bijdrage Rabobank voor renovatie poppentheater
Lees ook:Weinig geld uit Rabofonds voor Amstelveense sportprojecten
Lees ook:Zeven mille van Rabo naar vier Amstelveense organisaties
Lees ook:Geld voor drie Amstelveense projecten uit Rabofonds
Lees ook:Rabo steunt bouw scouting clubhuis aan de Poel

3 reacties op “HWC krijgt leerlingenparlement op kosten van gemeente

 1. rob nijkamp

  Een aardig initiatief van het HWC. Is ook een fijne aanvulling op de al goed gevulde bankrekening. Prima dat de gemeente Amstelveen deze initiatieven wil ondersteunen maar bekijk dan eerst even de financiele situatie van de aanvrager. Dan zal snel duidelijk zijn dat het HWC dit zelfstandig zal kunnen financieren en hierbij geen ondersteuning van de kosten nodig heeft. Het zijn appels met peren vergelijken, maar als een inwoner van Amstelveen bijstand aanvraagt en in het bezit is van een auto, jonger dan 5 jaar, kan dit gevolgen hebben voor toekenning bijstand. Hoe probeer je het voor een ieder duidelijk te houden?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Johan Bos

  Het specialisme van de politiek is krankzinnige besluiten nooit duidelijk te maken. Wat iedere kiezer logisch zou vinden – maar die is maar eenmaal per vier jaar helaas nodig – sluit op geen enkele wijze aan op besluitvorming van de gekozen dames en heren.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank Bikker

  Toen ik op het HWC (1967-1972!!!!!!!!) zat hadden ze al een leerlingenparlement. Waar slaat die 25.000 per jaar op? Hebben ze ergens zitten te slapen? Geen wonder dat mensen een pesthekel krijgen aan politiek. En HWCmensen, ik merk dat u uw maatschappelijk verantwoordelijkheid als school echt serieus neemt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.