Politiek verzet tegen grotere klassen Westwijzer

Marga van Herteryck

Burgerbelangen (BBA), VVD, CDA en D66 in de gemeenteraad willen dat B&W gaan praten met Amstelwijs, de koepel van het openbaar basisonderwijs, om te voorkomen dat de klassen van groep 7 op Westwijzer fors groter worden. Dat blijkt uit door de fracties gezamenlijk aan het college gestelde schriftelijke vragen. Doordat het aantal klassen voor groep 7 in het volgende leerjaar wordt teruggebracht, zou het aantal leerlingen per klas van 21 stijgen naar maximaal 32. Onder ouders is daarover onrust ontstaan. Die van zeven leerlingen hebben er in een brief aan B&W hun zorg over geuit. De fracties sluiten zich daar nu bij aan. Zij wijzen er op dat de schoolgaande kinderen inmiddels zes jaar lang over drie klassen waren verdeeld. De klassen zouden nu dus met de helft worden vergroot. De vragenstellers willen van het college weten wat het daarvan vindt.

Zij vragen of het binnen twee weken met het bestuur van Stichting Amstelwijs wil gaan praten over het besluit over Westwijzer en de raad over de uitkomst daarvan te informeren.

De fracties vragen ook het oordeel van B&W over de algemene reserve van 800 duizend euro van de stichting. Die zou wat hen betreft kunnen worden ingezet voor extra capaciteit om de klassen kleiner te houden. De vragen zijn ingediend door David de Jong (BBA), Herbert Raat (VVD), Marga van Herteryck (CDA) en Rien Alink (D66)

Lees ook:B&W bemoeien zich niet met omvang klassen Westwijzer
Lees ook:AC verzamelt zwerfvuil
Lees ook:Gemeenteraad wil ingreep bij De Wending
Lees ook:Verzet tegen sluiting basisschool Wereldbol
Lees ook:Leerlingen AC in (kerst) actie voor Laos en Amnesty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.