Gemeenteraad wil ingreep bij De Wending

Bezoek raadsleden aan De Wending

Het moet anders op de speciale basisschool De Wending. Dat vind de gemeenteraad. De school moet rap investeren in verbetering van de accommodatie. Die is volgens de raad abominabel. Het betekent dat Amstelwijs, de geld oppottende koepel van het openbaar basisonderwijs er geld in moet gaan steken. Alle fracties in de raad willen nu snelle actie. De situatie kis volgens hem miserabel. Op 13 mei gaat de raad B&W vragen de Raad van Toezicht van Amstelwijs er toe te bewegen te investeren. Als dat niet lukt moet de onderwijsinspectie er maar eens gaan kijken, vindt de raad. Alle partijen hebben gezamenlijk een voorstel ingediend. Zij brachten onlangs een bezoek aan de school en schrokken zich wezenloos. Zij zijn het erover eens dat achterstallig onderhoud voor deze school voor speciaal onderwijs moet worden aangepakt vóór het nieuwe schooljaar.

De politieke partijen vinden het onacceptabel dat onder de noemer van ‘sober en doelmatig’ van de Amstelwijs schooldirectie, juist een kwetsbare groep kinderen les moeten krijgen in een gebouw dat onder maat is. Nieuwbouw laat waarschijnlijk nog jaren op zich wachten.

De gezamenlijke politieke partijen zullen in de commissievergadering van Burgers & Samenleving het College van Burgemeester & Wethouders vragen om de Raad van Toezicht van Amstelwijs te bewegen zorg te dragen voor het noodzakelijk gebleken onderhoud. Indien de Raad van Toezicht van Amstelwijs geen oplossingen biedt, willen de gezamenlijke politieke partijen B&W verzoeken om de ARBO-dienst, bouwinspectie, de brandweerinspectie en de GGD onderzoek laten doen naar de Wending en andere scholen van Amstelwijs. Als dan gebreken worden geconstateerd kunnen B&W direct handhavend optreden tegen Amstelwijs. 

Het gaat de politieke partijen om het welzijn van kinderen en het onderwijzend personeel van deze school. Zij verdienen een betere leer- en werkomgeving. Eerder was ook al geconstateerd door de Algemene Onderwijsbond (AOB) dat Amstelwijs over voldoende financiële middelen beschikt. Hierdoor is het argument van Amstelwijs dat er te weinig geld zou zijn, onterecht.

Lees ook:School De Wending miserabel gehuisvest
Lees ook:‘Raad moet controle op openbaar onderwijsgeld houden’
Lees ook:VVD: ‘Veeningen, schiet op met nieuwbouw Wending’
Lees ook:Basisschool De Wereldbol gaat dicht
Lees ook:Verzet tegen sluiting basisschool Wereldbol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.