School De Wending miserabel gehuisvest

Herbert Raat

“De tranen springen je in de ogen,” zegt VVD-raadslid Herbert Raat. Hij heeft het over de huisvesting van de school ‘De Wending’ voor speciaal basisonderwijs. De leerlingen zijn kwetsbare kinderen, constateert Raat. Hij vind de omstandigheden waaronder les moet worden gegeven. Vorige week ging de totale gemeenteraad er polshoogte nemen, na alarm van ouders. In het gebouw lag her en der de vloerbedekking los, stonken de toiletten, zijn sponningen van deuren en ramen beschadigd, bestaat het plafond uit latten en een doek, dat op sommige plaatsen in flarden naar beneden hangt. “In een aantal lokalen stinkt het echt naar vocht en ongedierte,” zegt Raat. Volgens hem worden er geregeld muizen gesignaleerd.

De Wending gaat fuseren met een andere SBO-school en krijgt op termijn, in het kader van een integraal nieuwbouwprogramma voor het onderwijs, een nieuw gebouw. Maar dat proces duurt al jaren, constateert Raat. En intussen loopt het achterstallige onderhoud alleen maar op. Het bestuur van het openbaar basisonderwijs – stichting Amstelwijs, waaronder ook De Wending ressorteert – zou iets moeten doen, meent Raat. Er is al jarenlang geen onderhoud meer gepleegd, terwijl er geld genoeg in kas is, zegt hij. “Ik kan me niet voorstellen dat directeur Ton Heijtel van Amstelwijs met deze situatie gelukkig is.” Raat vraagt zich af waarom de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, waarin ouders zitten, en de voorzitter van de Raad van Toezicht, Mr. A.M.I. van der Does, de verantwoordelijkheid voor de situatie niet nemen. “De kinderen en leerkrachten verdienen wat beters,” aldus Raat.

Lees ook:Gemeenteraad wil ingreep bij De Wending
Lees ook:GroenLinks vindt wantoestanden De Wending meevallen
Lees ook:VVD: ‘Veeningen, schiet op met nieuwbouw Wending’
Lees ook:Interim-directeur voor openbaar basisonderwijs
Lees ook:‘Raad moet controle op openbaar onderwijsgeld houden’

Eén reactie op “School De Wending miserabel gehuisvest

  1. eric

    Herbert

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.