N201-tunnel verbindt Aalsmeer en Haarlemmermeer

Drie bestuurders in oldtimer: Remkes, Van Eijk en Weterings op weg naar openingsceremonie.

De zogenaamde Waterwolftunnel in de omgelegde N20,  tussen Haarlemmermeer en Aalsmeer,  is maandag officieel geopend voor het verkeer. Dat deden de beide burgemeesters, Van Eijk en Theo Weterings, samen met commissaris van de Koningin Johan Remkes en Gedeputeerde Elisabeth Post. Zij maakten een tocht met oldtimers door de tunnel. Daarna kon het eerste verkeer er met 80 km per uur doorheen rijden. Van de in totaal bijna 1,5 kilometer lengte, vormt 670 meter een aaneengesloten tunnel. De doorrijhoogte is vier meter. Er zijn twee rijstroken in beide richtingen. Op de Open (zater) Dag kwamen meer dan 4.000 bezoekers af. Daar sprak de Aalsmeerse wethouder Verburg. Volgens hem is de nieuwe N201 heel belangrijk voor de lokale economie, maar ook nationaal en internationaal. “Deze regio is onderdeel van Greenport Aalsmeer, die samen met Schiphol miljarden euro’s bijdraagt aan de Nederlandse economie”, zei hij. “Door de nieuwe N201 ligt businesspark Green Park Aalsmeer op nog maar vijf minuten rijden van Schiphol.”

Verburg opent tunnel voor publiek

De leefkwaliteit en veiligheid in Aalsmeer worden door de tunnel sterk verbeterd, zei hij. “Nu loopt de N201, de drukste provinciale weg van Nederland, dwars door het centrum van Aalsmeer en Uithoorn. Dagelijks passeren bijna 40.000 motorvoertuigen, waarvan een groot deel vrachtverkeer, het hart van die dorpen.”  

Nu die doorgaande weg minder belangrijk wordt, kan Aalsmeer weer een geheel worden en kunnen 400 woningen worden gebouwd. Wethouder Verburg opende de tunnel samen met Siebe van 8 jaar, door het laten afgaan van een toeter.

Er waren zaterdag optredens van popkoor Sonority, de honderdjarige Aalsmeerse Harmonie en het piepjonge popkoor Sounsation Aalsmeer, opgericht in 2010. Ook was er een wervelende streetdance show met dansers van Sportvereniging Omnia.

Lees ook:Nieuw zakenmagazine voor regio Amstelland
Lees ook:‘Jacht’ op personeel voor tuinbouw
Lees ook:Website trekt winkeliers naar Aalsmeer-centrum
Lees ook:Taart wethouders voor goed OV-cijfer reizigers
Lees ook:Installatie nieuwe burgemeester Aalsmeer 4 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.