Gemeente en provincie tekenen overeenkomst N201

De provincie Noord-Holland en de gemeente hebben woensdag (3 december) de samenwerkingsovereenkomst over de N201, A9 en het regionaal hoogwaardig openbaar vervoersknooppunt aan de Carmenlaan ondertekend. Nadat Amstelveen in feite enkele jaren aan de zijlijn had gestaan bij de ontwikkeling avn de N201 (geen deel meer uitmaakte van de Stuurgroep) kwamen colleges van gemeente en provincie weer tot elkaar. In september spraken zij af een overeenkomst te zullen ondertekene. Die gaat niet alleen over de omgelegde provinciale weg, maar over de bereikbaarheid en leefbaarheid van stad, nu en in de toekomst. Er zijn ook duidelijke afspraken gemaakt over financiën, verantwoordelijkheden en risico’s voor de N201.

 

 

Amstelveen kan weer volop deelnemen aan de (verdere) ontwikkeling van de N201. Daarover zijn gemeenteraad, Provinciale Staten en de ovcerige deelnemende gemeenten van het Bestuurlijk Overleg N201 het eens geworden. Met de ondertekening werd ook vastgelegd dat de provincie gaat participeren in de gebiedsontwikkeling A9 en de realisatie van het openbaarvervoersknooppunt.

 

Amstelveen kan weer volop deelnemen aan de (verdere) ontwikkeling van de N201. Daarover zijn gemeenteraad, Provinciale Staten en de ovcerige deelnemende gemeenten van het Bestuurlijk Overleg N201 het eens geworden. Met de ondertekening werd ook vastgelegd dat de provincie gaat participeren in de gebiedsontwikkeling A9 en de realisatie van het openbaarvervoersknooppunt.

 

Lees ook:VVD blijft grootste, D66 tweede in AV
Lees ook:Provincie verbetert Legmeerdijk
Lees ook:Gemeente houdt provinciale metrobijdrage 12,5 miljoen
Lees ook:GroenLinks: ‘Plan weg door polder mlet snel van tafel’
Lees ook:‘Amstelveen niet betrokken bij malversaties Hooijmaijers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.