Raad toch akkoord met overeenkomst N201

De gemeenteraad is toch akkoord gegaan met de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en provincie. Die houdt onder meer in dat Amstelveen weer mag aanschuiven bij het bestuurlijke overleg over de N201. Eerder was er zware politieke kritiek op de inhoud van de overeenkomst, maar die bleek dinsdagavond in de raad bij de coalitie als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook Burgerbelangen (BBA), CgristenUnie en Ouderencombinatie (OCA) stemden ermee in. Alleen D66 en GroenLinks bleven tegen.

 

Het komt er op neer dat Amstelveen bijna 26 miljoen euro ophoest als bijdrage aan de omlegging van de provinciale weg en in ruil daarvoor weer deel mag gaan uitmaken van de stuurgroep voor het project. Daar was het vorige college buiten komen te staan. Naar aanleiding van de kritiek in een raadscommissie, die onder meer inhield dat overeenkomst geen enkele garantie biedt voor een substantiële provinciale bijdrage aan diverse projecten, zoals een openbaar vervoersknooppunt bij de Carmenlaan, is wethouder Joss Tabak opnieuw gaan onderhandelen met Gedeputeerde Staten. Maar dat heeft vrijwel niets opgeleverd.

De VVD, die eerst meer financiële toezeggingen van de provincie wilde, bleek nu aanzienlijk milder. De redenering was dat als de gemeente niet akkoord gaat de provincie bij allerlei projecten, waarvoor Amstelveen jaar hulp nodig heeft, wel eens moeilijk kan gaan doen.

Maar dat zou volgens GroenLinks-raadslid Mager een vorm van chantage zijn. Hij zaqg ook niets in het argument van Tabak dat, door nu met een forse investering weer de weg naar de onderhandelingstafel vrij te maken, het vertrouwen bij Noord-Holland en Amstelveens bij de N201 bestrokken buurgemeenten weer is hersteld. Waarop Mager reageerde met de opmerking dat vertrouwen dus wordt gekocht.

De andere fracties hadden ook nog wel bezwaren, maar vonden meepraten zo belangrijk dat ze daar overheen stapten.

Lees ook:‘Tabak liet zich piepelen’ met overeenkomst N201
Lees ook:Oppositie vrijwel geheel akkoord met forse investering in N 201
Lees ook:Gemeente en provincie tekenen overeenkomst N201
Lees ook:Gemeente mag รก raison van 26 miljoen weer meepraten over N201
Lees ook:GroenLinks: ‘Plan weg door polder mlet snel van tafel’

6 reacties op “Raad toch akkoord met overeenkomst N201

 1. co

  geld voor gebakken lucht?
  hoe zit het met de geluidsoverlast ten noorden van die weg???

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Als je de Bovenkerkerpolder bedoelt: die is totaal niet interessant voor onze bestuurders, omdat de polder uit niets anders dan dom gras, dom vee, domme eenden, enkele domme grutto’s en wat ander dom gevogelte bestaat. En die zijn prima opgewassen tegen geluidsoverlast. Hoe ik dat weet? Nou gewoon, omdat ik ze nog nooit over lawaai heb horen klagen! Zie het als vissen: die roepen ook geen ‘au’ als ze zieltogend uit het water getrokken worden!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. co

  maar is toch een stiltegebied???

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  Op papier is de Bovenkerkerpolder inderdaad een stiltegebied, totdat er zich omstandigheden voordoen waardoor je dat begrip moet laten vallen. Bijvoorbeeld wanneer er veel geld te verdienen is. Voor woningbouw of een golfterrein bijvoorbeeld. Principes zijn er dan om lachend naar de prullenbak te verwijzen. Kortom: politiek!

    /   Beantwoorden  / 
 5. co

  dank vor je duidelijke en humoristische uitleg…..

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rob Nijkamp

  Ik heb nog nergens kunnen lezen waarover Amstelveen weer mee mag praten, behalve de kreet “meelullen” over de N201. Misschien simpel op een flyer in Amstelveen duidelijk te maken wat bestuurlijk meepraten over de N201 voor Amstelveen betekent, los van de inkoopsom.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.