College wil nu 23 miljoen in N201 steken

B en W willen de gemeenteraad ertoe bewegen 23 miljoen euro te investeren in de omlegging van de N201, mits de weg wordt verbreed tot tweemaal twee rijstroken. Het college heeft dat aan gedeputeerde Cornelis Mooij van Noord-Holland gemeld. Tot nu zou Amstelveen 2,6 miljoen euro bijdragen, plus de op 12,2 miljoen euro geraamde opbrengsten van het langs de weg aan te leggen bedrijventerrein.

 

Opwaardering van de N201 op Amstelveens grondgebied kost volgens een gemeentelijke 36,5 miljoen euro, waarvan bijna vier miljoen subsidie van het Rijk kan worden verkregen. B en W willen zich er bij de raad sterk voor maken dat Amstelveen een kwart van de resterende 32,8 miljoen betaalt, met een maximum 8,2 miljoen. Daarmee komt de totale bijdage op 23 miljoen.

Maar de weg moet dat wel echt de bereikbaarheid gaan verbeteren, vindt wethouder Joss Tabak. "En daarvoor is een bredere N 201 nodig." Het college zeg benieuwd te zijn naar de reactie van de provincie, die tot nu toe heeft vastgehouden aan een 2×1-baans weg door de Bovenkerkerpolder en een aquaduct in de Amstel. Mooij wil met de aanleg van de nieuwe weg beginnen en vreest voor vertragingen als het ontwerp wordt aangepast. Maar volgens B en W kunnen de bestaande plannen voor die voor de verbreding in elkaar worden geschoven, zodat aan de strakke planning is te handhaven.

Voor een goede bereikbaarheid beschouwt het college ‘een toekomstvaste N201, een verbrede overkluizing van de A9 met bijbehorende ontwikkeling en het faciliteren van hoogwaardig openbaar vervoer', speerpunten voor goede bereikbaarheid, schrijven B en W in hun brief aan Mooij.

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Symbolische start omlegging N201
Lees ook:Uitspraak beroep tegen golfbaan uitgesteld, aanleg gaat door
Lees ook:PvdA wil spoeddebat A9-raadscommissie
Lees ook:Geen door raad gewenst park bij nieuwe wijk
Lees ook:Golfbaan Bovenkerkerpolder kan niet voldoen aan eisen Rijk

17 reacties op “College wil nu 23 miljoen in N201 steken

 1. Jan Demming

  Goh, 23 miljoen euro vind ik wel een beetje veel geld voor een gemeente die zo weinig centen zegt te hebben. Als ik dan eerder lees dat muziekvereniging Bovenkerk veel minder subsidie krijgt (over wat voor bedrag hebben we het dan eigenlijk) dan denk ik: wat een treurigheid in Amstelveen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Och, men kan ook betogen dat particuliere organisaties in beginsel hun eigen broek moeten ophouden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ghostrider

  Het herstellen van grove fouten van het vorige college kosten nu eenmaal geld.

  Had Paul Regouin (toen wethouder van Groen Links) maar niet moeten weglopen uit dat overleg.

  Ghostrider

    /   Beantwoorden  / 
 4. Johan Th. Bos

  Hoe zit dat dan met die zogenaamde wetenschappelijke bureaus, die hobbykamers van de poliieke partijen?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Johan Th. Bos

  O ja, natuurlijk niet reageren met de melding dat die bureaus niet door de gemeente, maar door het rijk worden betaald. Het gaat om het principe dat particuliere organisaties de eigen broek zouden moeten ophouden. Ik heb trouwens al begrepen dat dan zo ongeveer alle toneelgroepen, orkesten en weet ik veel wat nog meer verdwijnen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  Ik heb ook grote bedenkingen tegen subsidies aan politieke partijen dan wel aan hun wetenschappelijk bureaus. Ben daar persoonlijk geen voorstander van.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Johan Th. Bos

  Lijktmij uw kansen op het landelijke CDA-voorzitterschap niet direct te vergroten. Maar wel duidelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  Tsja, zo ben ik: recht door zee, ook als het mijn eigen positie kan schaden. Gelukkig heb ik een pragmatische instelling, dus ik acht mezelf nog niet helemaal kansloos.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jan Demming

  Meneer de Ghostrider, heeft u enig idee WAAROM de toenmalige wethouder uit het overleg is gestapt? Wel eens van principes gehoord?

    /   Beantwoorden  / 
 10. Taz

  Heer Demming, dit heeft te maken met een wethouder die helaas het Groen Links belang heeft laten prefalern boven het algemene belang. Kortom, Groen Links heeft de gemeente grote schade toegebracht met deze handels en ziewijze. SCHANDE!!!

  Ga eens praten met de andere leden van dit overleg; U krijgt van een ieder dit verhaal te horen.

  Gelukkig heeft het huidige college Groen Links kunnen weren en kunnen wij nu weer gewoon mee trachten te doen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan Demming

  Wordt het algemeen belang ermee gediend als het laatste beetje natuur dat we hebben wordt opgeofferd voor nóg meer asfalt? En zou u eigenlijk niet blij moeten zijn dat er een partij is die niet alleen aan de bewoners van NU denkt, maar ook aan volgende generaties? Als u dat echt vindt, dat zijn we bij deze uitgepraat!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  Naar ik begrijp is het knelpunt N201 een thema dat de regio al 30 jaar (echt waar!) problemen bezorgt. Eindelijk is nu bij alle gemeenten het besef doorgedrongen dat er wat moet gebeuren en het enige wat u doet is weer die grammofoonplaat opzetten van de bloemetjes en de bijtjes. Meneer Demming, ik heb al eens eerder gezegd dat we ons hier in de Randstad de luxe van al te veel natuur niet langer kunnen permitteren. Bovendien zijn we in Amstelveen en omstreken nog redelijk verwend, want met tien minuutjes staat u in de polder bij Abcoude of in het A’damse Bos. Heeft u enig idee hoe lang het vanuit hartje Londen duurt voordat je in het open weiland staat???
  Pakt u eens de trein en gaat u eens in het weekend naar de Achterhoek. Dan kunt u genoeg natuur zien voor een hele maand.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Jan Demming

  Meneer Van der Liet, u heeft het over de luxe van al te veel natuur. Met dat ‘al te veel natuur’ loopt het hier wel los, dacht ik. Er is al heel wat verdwenen de laatste decennia. En als we doorgaan met wat we nu aan het doen zijn, dan hebben we onze nazaten slechts asfalt, gebouwen, bedrijventerreinen en gekunsteld groen, zoals een golfbaan voor de elite, te bieden. Als u dat op uw geweten wilt hebben, dan is dat uw zaak. Ik weiger in elk geval mee te doen aan een dergelijke egoistische opstelling.
  En over de Achterhoek gesproken. Ik kom daar regelmatig – inderdaad met de trein – omdat ik daar heel lang geleden werd geboren (Hengelo-Gld.) Omdat het werk eind jaren zestig toch grotendeels in de Randstad te vinden was, ben ik toen deze kant opgekomen. Ergens zou ik heel graag weer richting het oosten willen gaan, maar door allerlei omstandigheden (mijn kinderen die in de buurt wonen, vrijwilligerswerk in wijkcentrum De Meent en m’n vele bekenden, komt het daar (voorlopig) nog niet van. Bovendien denken de meeste gemeenten in het oosten van het land dat ook zij mee moeten gaan in de vaart der volkeren, alleen gebeurt het daar altijd zo’n tien jaren later. Als zij zien wat hier allemaal wordt vernietigd, zou je toch denken dat ze daar verstandiger zouden zijn. Maar helaas. ook daar alleen korte termijndenkers.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  Het mooie is wel dat de Achterhoekers van toekomstige generaties dan niet meer naar de Randstad hoeven te trekken voor werk, zoals u deed: want dat werk vinden ze dan namelijk op de door u verfoeide bedrijventerreinen! Ik vind die gemeentes daar dus eigenlijk heel visionair en ze houden rekening met de behoeften van toekomstige generaties!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Hans van der Liet

  Bovendien: als die Achterhoekers in de eigen regio werk vinden, hoeven ze niet naar Amstelveen te trekken, waar ze door hun massale aanwezigheid de prijzen op de toch al krappe huizenmarkt opdrijven en woningnood veroorzaken, die sommige politici ertoe verleidt bebouwing van de ons zo dierbare Bovenkerkerpolder te overwegen. Ergo: meer bedrijventerreinen in de Achterhoek houdt de Bovenkerkerpolder groen! Hoezee, paradoxaal maar waar!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Jan Demming

  Is het aantal Achterhoekers in Amstelveen echt zo massaal? Ik meen er drie of vier te kennen, dus als dat de oorzaak is van de prijsopdrijving en woningnood op de huizenmarkt, dan is het wel erg droevig gesteld met Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Hans van der Liet

  Het zijn niet alleen de Achterhoekers, maar ALLE niet-randstedelingen die noodgedwongen naar de onherbergzame Randstad trekken bij gebreke aan werkgelegenheid (lees: bedrijventerreinen) in de eigen regio.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.