Gemeente wil nu veel geld in N201 pompen

B en W willen weer meepraten over de N201. Zij willen hun visie op de Rijksweg A9 uitvoeren en een onderdeel daarvan is de wens van de provinciale weg een voormalige verbinding tussen de A4 en de A2 te maken. Realisering van dat plan heeft volgens het college de beste kansen als Amstelveen weer in de Stuurgroep N201 zit. Het beseft wel daaraan een prijskaartje hangt, evenals aan opwaardering van de weg. Het college zegt daarin fors te willen investeren.

Het college stelt de gemeenteraad voor de opbrengst van € 12,2 miljoen van het bij de N 201 aan te leggen bedrijventerrein Amstelveen Zuid af te dragen aan de provincie Noord-Holland voor de omlegging van die weg. Ook wil het college 2,6 miljoen investeren in een aquaduct onder de Amstel, mits de meerkosten voor het aquaduct (ten opzichte van een brug) op een redelijke wijze worden verdeeld onder alle partijen. Amstelveen wil verder extra geld uittrekken als er in plaats van een 2×1, een 2×2 uitvoering komt van het aquaduct.

Eind 2005 heeft de gemeenteraad de Visie rijksweg A9 vastgesteld. Daarin staan acht actiepunten om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de Noordvleugel van de randstad te vergroten. Er is gesproken met overheden en bedrijfsleven. Hoewel de acht beschreven actiepunten uit de visie als geheel gepresenteerd zijn, spitst de discussie met andere partijen zich vooral toe op actiepunt 7: opwaardering van de N201 tot rijksweg als structurele wegverbinding tussen de rijkswegen A4 en A2. De huidige planvorming voor de omlegging van de weg is al in een vergevorderd stadium, maar biedt volgens B en W geen volwaardige oost-westverbinding tussen de rijkswegen. Amstelveen zit al jaren niet meer in de provinciale stuurgroep N201+. Tot nu toe is ook geen concrete financiële bijdrage toegezegd uit het bedrijventerrein Amstelveen-Zuid.

Lees ook:B en W willen mobiliteitsbelasting op bouwwerken
Lees ook:College wil nu 23 miljoen in N201 steken
Lees ook:Oppositie vrijwel geheel akkoord met forse investering in N 201
Lees ook:B en W houden vast aan aquaduct voor N 201
Lees ook:GroenLinks: ‘miljoenendans N201 slecht onderbouwd’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.