GroenLinks: gemeente doet te weinig aan beter milieu

Albert Maarse

Nou ja, je kunt niet zeggen dat de gemeente niks aan de verbetering van het milieu doet, maar zij mist daarbij wel visie en gevoel voor urgentie. Dat is de reactie van GroenLinks op het kersverse gemeentelijke milieuplan. Het kan allemaal veel beter, vindt die fractie. Zij wil een ‘milieumonitor’ zien met een concreet tijdspad. Zodat is te zien of er nog een tandje bij kan.

De gemeente mag dan wel stappen ondernemen op het gebied van duurzaamheid (vrijwel geen brief van wethouder Groot zonder dat woord erin), maar het milieuplan gaat GroenLinks niet ver genoeg. Het bestaat volgens raadslid Albert Maarse voornamelijk uit een opsomming er is gedaan en wat er nog staat te gebeuren. “Met een nietje erdoor, maar een echte visie of richting zit er niet achter,” zegt hij.  “We willen in 2040 energieneutraal zijn, maar hoe we dat gaan bereiken en of we op schema liggen, is eigenlijk nog onbekend.” Juist daarom zou GroenLinks graag een milieumonitor hebben: een meetlat om te zien of de gemeente op schema ligt qua doelen en of er nog een tandje bij moet.Landelijk gaat het niet veel beter, denkt GroenLinks. Het blijft volgens Maarse bij wat vergezichten. “En hier en daar doen we wat, maar deze week werd alweer bekend dat we het in Europees verband beroerd doen. We staan qua klimaatbeleid op de 49e plek, achter Polen en Griekenland.” En ook lokaal ziet hij weinig urgentie. GroenLinks  denkt dat er met het investeren in duurzaamheid ook geld valt te verdienen. Maarse: “Het mes snijdt aan twee kanten. Aan de ene kant kunnen we kosten besparen door minder energie te gebruiken of het zelf op te wekken, aan de andere kant leveren nieuwe technieken ook banen en innovatie op. We geloven echt dat hier kansen liggen voor ons als gemeente.”

 

Lees ook:GroenLinks wil concrete stappen naar energieneutrale regio
Lees ook:GroennLinks wil ook Amstelveense ‘klimaattop’
Lees ook:Raad wil bij bouw meer aandacht voor investering in energiebesparing
Lees ook:GroenLinks: ‘Leg zonnepanelen op dak gemeentehuis’
Lees ook:GL wil gevolgen regeerakkoord voor Amstelveen weten

Eén reactie op “GroenLinks: gemeente doet te weinig aan beter milieu

  1. gerben

    Is er een advies aan de burgers?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.