Weer lokale klimaattop over duurzaam ondernemen

Er komt weer een Amstelveense klimaathappening. Deze keer in het hoofdkantoor van KPMG, de onderneming die claimt het duurzaamste pand van Nederland te hebben, m,aar en passant wel tienduizenden meters leegstand veroorzaakte.  Het motto deze keer: ‘Duurzaam ondernemer én winst pakken.’ Dat laatste deed KPMG tweemaal stevig, met beide gebouwen. Net als de eerder gehouden zogenoemde lokale klimaattop – een initiatief van GroenLinks, dan ook juichend over de resultaten was – is ook de tweede bijeenkomst, op 7 februari (16.30 tot 21.30 uur), weer gericht op lokale ondernemers van het midden- en kleinbedrijf. Concreet gaat het onder meer over: energiebesparing en de vraag of duurzaam ondernemen concurrentievoordeel kan opleveren. Kenners en ervaringsdeskundigen komen antwoorden geven.De bijeenkomst wordt geopend door KPMG-bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen. Natuurlijk is de onvermijdelijke wethouder Jan-Willem Groot van Milieu & Energie van de partij, die een paneeldiscussie leidt tussen lokale koplopers in duurzaam ondernemen. Ook burgemeester Jan van Zanen geeft zijn visie op het fenomeen. Workshops worden verzorgd door KPMG, KLM en Eneco. Het geheel wordt opgeluisterd ondernemer Ruud Koornstra en cabaretier John van der Sanden. Het klimaatevent Amstelveen 2012 wordt georganiseerd door KPMG, Rabobank Amstel en Vecht, gemeente, KLM, Vereniging Amstelveense Detailhandel (VAD), Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Eneco. Voor aanmelden en meer informatie: www.amstelveen.nl/duurzaam. Ook andere geïnteresseerden dan ondernemers zijn welkom.

De duurzaamheidpartners ondertekenden tijdens de vorige top, op 14 oktober 2010, het Amstelveen Duurzaam convenant. Daarmee committeren de partners zich aan energiebesparende doelstellingen, toegespitst op hun strategie, beleid en bedrijfsvoering. Daarmee namen zij zich voor bij te dragen aan de regionale klimaatdoelstelling Energieneutrale regio 2040 en reductie van CO2-uitstoot. De lokale klimaatpartners zijn: Rabobank Amstel en Vecht, KPMG, KLM, Eneco, Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Vereniging Amstelveense Detailhandel (VAD), woningbouw-corporatie Eigen Haard, Fair Business (voormalig COS Noord-Holland), Herman Wesselink College, International School of Amsterdam (ISA), CO2 Servicepunt Noord-Holland, netwerk voor duurzaamheid AIM to Sustain en gemeente.

Lees ook:Weer ondernemersavond Rabobank
Lees ook:Weer Rabo-ontbijt voor startende ondernemers
Lees ook:Ondernemersavond met Joop Wijn in Schouwburg
Lees ook:Wedstrijd om titel duurzaamste bedrijf
Lees ook:Weer Rabo-ontbijt voor startende ondernemers

Eén reactie op “Weer lokale klimaattop over duurzaam ondernemen

  1. azijnpissertje

    Was dit een initiatief van Groen Links? Wat een giller!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.