Actie meer afval scheiden start in Randwijck en Westwijk

Randwijck en Westwijk zijn de eerste wijken waar een nieuwe manier van vuilnisophalen wordt ingevoerd om bewoners tot meer scheiden van afval te bewegen. Er komen afzonderlijke papiercontainers voor laagbouwbewoners, overigens op vrijwillige basis. Die worden eenmaal per vier weken opgehaald. Plastic kan ook apart worden gehouden, in een daarvoor bestemde zak. Die wordt eenmaal per twee weken opgehaald. Vooral plastic en papier worden volgens B&W nu nog teveel bij het restafval gegooid. Op dit moment wordt maar 45 procent van het huishoudelijke afval gescheiden aangeleverd. Dat percentage ligt ver onder het landelijke gemiddelde, dat uitgaat van 60 procent hergebruik. De bewoners in de twee wijken hebben een brief gekregen. Volgend jaar wordt in de rest van Amstelveen de nieuwe systematiek ingevoerd.  Reden is dat nog teveel papier en plastic weggegooid met het restafval. Door het afval gescheiden te verwerken, belasten we het milieu minder en gaan de kosten van de verwerking omlaag. De gemeenteraad heeft zich daarom uitgesproken om de afvalscheiding te verbeteren.  Oud papier kan door het gescheiden aan te leveren weer nieuw papier worden, redeneert de gemeente. Bovendien levert papier geld op, terwijl papier verbranden bij het restafval geld kost. Sinds de invoering van plastic verpakkingeninzameling is gebleken dat veel inwoners plastic verpakkingsafval gescheiden aanbieden. Om het nog makkelijker te maken het plastic verpakkingsafval apart te houden, zamelt Amstelveen de zakken voortaan om de week in.

Intussen gaat de frequentie voor het ophalen van restafval omlaag. De gemeente denkt dat als papier, plastic verpakkingsafval en GFT apart worden gehouden,  minder bij het  restafval terecht komt. Dat wordt in de twee wijken (en later in heel Amstelveen) nog maar eenmaal per twee weken opgehaald. Wie toch een extra container (voor restafval of GFT) wil, kan die bij de gemeente aanvragen. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Lees ook:SP wil scheiding huisvuil opvoeren
Lees ook:Minder ophalen huisvuil voorlopig in maar twee wijken
Lees ook:Huisvuil ophalen op agenda wijkplatformmeeting Buitengebied
Lees ook:Heel Amstelveen moet afval meer gaan scheiden
Lees ook:Gemeente: ‘Beter scheiden is noodzaak’

18 reacties op “Actie meer afval scheiden start in Randwijck en Westwijk

 1. maltje

  GFTafval maar 1 keer per 14 dagen ophalen is ronduit smerig. Leve de vlieg. Je lokt dan uit dat uit dat mensen hun GFT in gemeenschapscontainers gaan gooien. Dat gebeurt nu al in mijn straat.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Van Teeffelen

  Het wordt een echte achterbuurt daar bij de Ruys de Beerenbroucklaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tante Mutsefluts

   Ruys de Beerenbroucklaan, dat is het ghetto waar HVDL de baas is !

     /   Beantwoorden  / 
 3. Optimist

  @van teeffelen ( alias Ronald Pino ), u heeft geen verstand van wijken, hoe moet u nu uw doel bereiken?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ronald Pino

  @ J. Th. Bos. Heel, heel leuk nietwaar dat geschrijf van Truus Optimist alais Peter. Al heb ik de indruk dat u zelf onder de naam Peter schrijft want anders komt niemand hier op deze site. Als niemand mij uitscheldt gebeurt er niets meer en dan is uw levenswerk zo loos als het waard is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ronald Pino

   Nogmaals Geplaatst door Ronald Pino op 24 maart 2011 om 13:22

   verbetering
   @ J. Th. Bos. Heel heeel heeel erg leuk nietwaar dat geschrijf van Peter. Al heb ik de indruk dat u zelf onder de naam Peter schrijft want anders komt niemand hier op deze site. Als niemand mij uitscheldt gebeurt er niets meer en dan is uw levenswerk zo loos als het waard is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    @RP. Uw indruk is volstrekt onjuist, maar ik vrees dat u uw indrukken altijd tot absolute waarheid promoveert, zodat elke poging het tegendeel te beweren zal stranden. Het zij zo. U meent ook te weten dat deze site mijn levenswerk is, terwijl u van wat mij verder bezighoudt niets weet. De snelste manier om schelden tegen u te laten stoppen, is volgens mij daarmee zelf ook te stoppen. Ofwel: u geheel terugtrekken van deze site.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jansonides

   @ drs.Pino. Niemand scheldt u hier uit. U bent zelf degene die iedereen uitscheldt en overal van beschuldigt. U dweept steeds met uw hoge opleidingsniveau, maar daar blijkt niets van in de woorden die u gebruikt: burkadragers, piemels, drollen enz. Bent u in uw ontwikkeling blijven steken in het poep- en piesstadium?

     /   Beantwoorden  / 
 5. Ronald Pino

  verbetering
  @ J. Th. Bos. Heel heeel heeel erg leuk nietwaar dat geschrijf van Peter. Al heb ik de indruk dat u zelf onder de naam Peter schrijft want anders komt niemand hier op deze site. Als niemand mij uitscheldt gebeurt er niets meer en dan is uw levenswerk zo loos als het waard is.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rob

  @Mickey Mouse U heeft veel verstand van wijken want u blijft er maar over zeiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jansonides

   Rob = Ronald.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Optimist

  Wat heeft Ruys de Beerenbroucklaan met dit arikel te doen, een reactie uitlokken bij mensen is duidelijk het werk van een oen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Van Teeffelen

   Maltje schrijft “Je lokt dan uit dat uit dat mensen hun GFT in gemeenschapscontainers gaan gooien. Dat gebeurt nu al in mijn straat.” Volgens mijn info woont maltje in de R. de B’laan.

     /   Beantwoorden  / 
 8. maltje

  O, doen ze het daar dan ook al!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Optimist

  In uw info kan ik niet kijken daarom heeft het geen zin om daar over door te kijven.
  Maltje kan zelf het beste antwoord geven op die door u aangenomen feit, een uitsluitsel komt vast met de tijd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. maltje

   @optimist. Zoiets noem je info uitlokken, joh! Schot in het duister.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Frederique

  Inmiddels ontsieren nu 3 grote containers en een varia aan (gekleurde) bakken voor de plastic zak (voor het verzamelen van het plastic) ons straatbeeld. Alles bij de voordeur geplaatst zodat we toch een beetje van onze achtertuinen kunnen genieten. Waar kan ik die papierbak weer inleveren? Ik neem wel een stapeltje mee iedere week als ik bij de supermarkt kom… net als mijn lege flessen. Restafval in keer in de twee weken ophalen? Waarom? Ik scheidt mijn plastic niet, de plastic zakken zijn zeker met de warme dagen een levende hel en een gevaar voor de volksgezondheid. Kan ik hier misschien de papier container voor gebruiken? Hmmm… anders kom hem maar weer halen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. John Garvin

  I find this a bad move.

  We are unable even though we really try to separate enough garbage so that our “restafval” container is not filled up before the two weeks.

  What this creates is simply a stinky situation in which the garbage stinks for two weeks.

  We are now forced to take another container and that means guess what? more money.

  Why on earth would you collect garbage once every two weeks ?

  I understand the theory – separate your garbage like a robot and you should be ok. Well – that’s all good in theory – but in realty it’s simply doesn’t work.

  I am disappointed with the gemeente for this.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.