GroenLinks vindt college tweeslachtig over Schiphol

De landelijke politieke partijen in de gemeenteraad moeten hun Tweede Kamerfracties blijven wijzen op de problemen die Amstelveen ondervindt door de aanhoudende groei van het aantal vluchten op Schiphol. Wethouder Remco Pols kwam met die suggestie in reactie op de door de raad geuite zorgen over het kabinetsbesluit het aantal te laten stijgen van 400 naar 500 duizend, met nog eens een uitloop naar 600 duizend.

Pols (PvdA) hield zich overigens nogal op de vlakte. Het collecte vindt het kabinetsstandpunt weliswaar teleurstellend, maar de wethouder benadrukte dat Schiphol ook een ´banenmotor´is en van vitaal belang voor Amstelveen. Het CDA wil geen vlucht erbij en dat sommige vliegtuigen (waaronder charters) naar andere luchthavens worden geleid. GroenLinks vindt dat het college nogal tweeslachtig reageerde naar het kabinet. “U zegt dat groei mag ren tegelijk dat de leefbaarheid voor Amstelveen in het oog moet worden gehouden. Het lijkt erop dat u nog steeds gelooft in de dubbele doelstelling. Schiphol krijgt alles en de bewoners staan met lege handen,” zei raadslid Koot van GoenLinks. Pols wilde zich niet wagen aan het noemen van cijfers.

Lees ook:VVD voor verhuizing vlieglawaai naar Lelystad
Lees ook:Pols praat voor drie gemeenten over Schiphol convenant
Lees ook:´Groei Schiphol alleen bij mnder hinder´
Lees ook:Gemeente verwacht beperking hinder bij groei Schiphol
Lees ook:Schiphol mag fors doorgroeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.