GroenLinks wil nu 75 duizend bomen er bij

In Amstelveen moeten 75 duizend bomen worden aangeplant. Dat is een van de punten uit de actie voor schone lucht, die GroenLinks zaterdagmiddag (4 maart) in het Stadshart voert, als onderdeel van de verkiezingscampagne. In de huidige coalitie steunde de partij overigens de bezuiniging op groen, die het kappen van duizend bomen koste.

Nu moet er volgens GL voor iedere Amstelvener een boom bij komen. Volgens haar levert dat een vermindering met dertig procent van de luchtvervuiling op. In haar 10 puntenplan pleit zij ook voor een maximumsnelheid van 80 kilometer op de A9.

Kandidaat raadslid Hans Koot: “Schoon gedrag moet worden beloond, de vervuiler betaalt. Daarom zijn wij voor invoering van kilometerheffing op en tegen verbreding van de A9. Je betaalt meer als je vies, veel en in de drukte rijdt.” De partij wil ook beter openbaar vervoer, meer fietsvoorzieningen, beperking van gevaarlijke transporten op de A9, snelle en veilige fietsroutes, een lightrailverbinding over het tracé Zuidtangent / A9 en meer aandacht voor autodating.

Lees ook:Halsema: ‘Er is asfalt genoeg’
Lees ook:Rijkswaterstaat consultatie over A9 ‘regelrechte aanfluiting’ – GroenLinks wil luisterzitting
Lees ook:GroenLinks bezorgd over bezuiniging op fietspaden
Lees ook:GroenLinks geeft ‘mager zesje’ voor collegeplan schone lucht
Lees ook:CDA tregen verbreding rijksweg A9

3 reacties op “GroenLinks wil nu 75 duizend bomen er bij

 1. W.B. Vervenne

  Eerst “onnodig” (zie VVD alternatief raadsvoorstel-2002/3) de groenbezuiniging dus inclusief de kap van minder dan 3000 en gelijk of meer dan 2000 bomen uit ons stadsbeeld wegnemen door die gewoon te kappen en dan nu weer 75000 bomen erbij. Groen???Links is de weg kwijt !

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sander Mager (GroenLinks)

  De VVD is in verkiezingstijd wel heel goed in het verdaaien van de werkelijkheid. De bezuiniging op groen ging niet om het kappen van bomen maar om het niet vervangen van bomen die bijvoorbeeld omgewaaid waren. En de bezuinigingen op groen waren nodig omdat eerdere colleges (VVD-wethouders!) op geen enkele wijze geld gereserveerd hadden voor onderhoud en vervanging van het groen.

  De extra bomen erbij zouden toch ook niet als een verrassing moeten komen, GroenLinks pleitte al eerder voor een bos ten Zuiden van de Westwijk. Dat plan is door de VVD vooralsnog tegen gehouden!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Johan Th. Bos

  De vraag is natuurlijk of dit college dat wel enorm veel geld heeft gereserveerd voor groen, waaruit die 75 duizend bomen kunnen worden gefinancierd. Ach, ik begrijp natuurlijk ook dat die er nooit komen en dat het de gebruikelijke leuterkoek in verkiezingstijd is. De kiezers moet nu de grootst mogelijke onzin worden beloofd. Daarna kunnen ze weer vier jaar hun bek houden en maken de liberale, groene, linkse, christelijke en andere regenten de dienst uit. Politiek? Het was niks, het is niks en zal nooit iets worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.