RTVA krijgt extra geld voor nieuwsvoorziening

De lokale zender RTV Amstelveen krijgt extra geld van de gemeente om de nu bestaande activiteiten voort te zetten. Hoeveel daarvoor nodig is voor de eerste helft van dit jaar rapporteert het station dezer dagen aan de gemeente. Dat schrijft cultuurwethouder Maaike Veeningen aan de gemeenteraad.

Na de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart komt er een onderzoek naar het totale medialandschap in Amstelveen. Intussen is wel al een bureau gestart met exclusief de ‘omroepfunctie’ in de toekomst.

Er zijn diverse gesprekken van het bestuur van RTVA met de wethouder geweest. Daarbij is afgesproken dat de zender voorlopig alleen de bestaande activiteiten voortzet en het ambitieuze beleidsplan ‘Adem van de stad’ (overigens een kreet die dekt wat elk lokaal medium wil zijn) van de zender nog even in de ijskast gaat. De omroep richt zich voorlopig alleen op voortzetting van de nieuwsvoorziening.

 

Lees ook:GroenLinks wil RTVA helpen
Lees ook:B&W na rapporten: Toch geen extra geld RTVA
Lees ook:Hoofdredacteur RTVA stapt alweer op
Lees ook:Bedelbrief RTVA aan raad niet naar B&W
Lees ook:Tim Lechner hoofdredacteur a.i. af bij RTVA

6 reacties op “RTVA krijgt extra geld voor nieuwsvoorziening

 1. Smandela

  Voortzetting van de nieuwsvoorziening? Ze kregen wel 25.000 euro noodhulp van de gemeente om de omroep door de Kerst heen jagen, maar het heeft niet geholpen, want ze zijn alleen met hun jaaroverzicht herhalingen bezig ipv de Amstelveners met echte nieuws voorzien. Wanneer staat een echte omroep op in Amstelveen? Wel zonder de amateurs, die nu in het bestuur zitten!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  Let wel: na de verkiezingen, want elke partij wil eerst nog zijn eigen boodschap roeptoeteren. Niets fouts aan, maar wat ik mis , is een pittige ingevoerde vragensteller die door de propaganda weet heen te prikken en personen die echt commentaar leveren en niet een paar goedwillende jongens en meisjes die niets weten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. CeeBee

  JB, wat bedoel je met ‘intussen is wel al een bureau gestart met exclusief de ‘omroepfunctie’ in de toekomst’?

  En als de de gemeente zou besluiten om de extra subsidie voort te zetten -wat natuurlijk gaat gebeuren, want de gemeenteraad is als de dood dat hen een vorm van persbreidel zal worden verweten- dan hoop ik dat ze de nodige subsidievoorwaarden zal stellen. Ik denk hierbij vooral aan een maximale zittingsduur van bestuursleden én van de (hoofd)redactie. Daarmee hou je de boel fris, geef je stagiaires een echte kans om door te stromen (ook naar bestuursfuncties) en voorkom je dat als zender zelf teveel deel gaat uitmaken van het establishment. Ben benieuwd welke politieke partij deze discussie aandurft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Het woord ‘omroepfunctie’ en het onderzoek daarnaar komt letterlijk uit de brief van Maaike Veeningen. Nog een tip: raad is mannelijk (dus niet ‘ze’, maar dat weet men zelfs bij de gemeente niet meer).

     /   Beantwoorden  / 
 4. CeeBee

  Heb de brief gelezen. Er staat ‘Inmiddels is er een onafhankelijk onderzoeksbureau begonnen met onderzoek naar de omroepfunctie in toekomst.’ Misschien bedoelde je hetzelfde, maar haalde ik dat er niet helemaal uit zal ik maar zeggen.

  Bedankt verder voor de correctie. Het blijft echter lastig dat je een bijdrage hier achteraf niet kunt corrigeren, ook al zou ‘ze’ kunnen verwijzen naar ‘gemeente’. Een vrouwelijk woord als ik me niet vergis.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik zal het veranderen voor je. Er staat gemeenteRAAD, niet gemeente (die inderdaad vrouwelijk is). Als we naar iets anders verwijzen dan in de zin staat, lust ik er – om mezelf en jou te citeren – nog wel een.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.