Bedelbrief RTVA aan raad niet naar B&W

De gemeenteraad wil niet dat de lokale tv-zender RTV Amstelveen op zwart gaat, maar de motie van GroenLinks om al voor de verkiezingen in maart het station extra geld te geven, kreeg alleen de steun van de Lijst Spinhoven en de SP. Wethouder Maaike Veeningen van cultuur (D66) heeft voor volgend jaar een onderzoek omtrent het medialandschap aangekondigd, op basis waarvan wordt gekeken hoe er met RTVA wordt omgegaan, maar raadslid Gert Jan Slump van GroenLinks wilde tussentijds al vast actiepunten (lees: geld) zien ‘om een stabiel voortbestaan’ van het station te garanderen.

De lokale publieke omroep bleek ook vorige week (7 december) een brief naar raadsleden te hebben gestuurd, die B&W niet kregen en verder niet publiek is gemaakt. Daarin staat dat men het met de huidige middelen niet gaat redden en tussentijdse (financiële) afspraken wil maken.

Over wat B&W tussentijds gaan doen, wilde GroenLinks voor 17 januari informatie bij de raad hebben. Maar die vond in

Gert Jan Slump

meerderheid het in een motie vervatte voorstel van de fractie overbodig. “Wij hebben afspraken met de wethouder gemaakt”, constateerde fractieleider Jitze Bakker van coalitiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Ook D66-raadslid Zuidbroek noemde de motie van GroenLinks een herhaling van zetten. En volgens de VVD-er Remco Snoek is het nu opnieuw afspraken maken, zoals GroenLinks wil, voor de muziek uitlopen.

‘Enigszins verbaasd’

Veeningen wees er op dat de raad tot een breed onderzoek in mei naar het lokale medialandschap heeft besloten. Voor een tussentijdse handreiking naar RTVA alleen bleek zij niets te voelen. Het moet bij die door de gemeente gesubsidieerde zender niet alleen om de inkomsten, maar ook om de kosten gaan, vond ze. Veeningen toonde zich enigszins verbaasd over de brief van RTVA de kennelijk naar de raad en niet naar haar is gegaan. “Ik hoop dat zoiets niet meer gebeurt”, zei ze. Veeningen betoogde verder niet vóór mei al in de bedrijfsvoering van RTVA te willen treden.

 

 

Lees ook:Veeningen houdt vast aan onderzoek media in mei
Lees ook:B&W na rapporten: Toch geen extra geld RTVA
Lees ook:RTVA krijgt extra geld voor nieuwsvoorziening
Lees ook:RTVA redt het nu zonder 170 mille subsidie
Lees ook:Weer € 25.000 naar RTV Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.