Weer € 25.000 naar RTV Amstelveen

Robert Zuidbroek

Opnieuw krijgt de lokale omroep RTV Amstelveen van de gemeente geld. Unaniem besloot de gemeenteraad woensdagavond € 25.000 uit de algemene reserve te halen om stageplekken veilig te stellen. Dat gebeurde via een motie van D66-raadslid Robert Zuidbroek.

De motie was mede ingediend door VVD, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en Ouderencombinatie (OCA). De 25 mille komt bovenop de subsidie van € 82.000 aan RTVA en de gemeenteraad is blijkbaar bereid verder te gaan met steun aan de zender. Aan het college van B&W is gevraagd te regie te nemen om inzichtelijk te krijgen “hoe de organisatie redelijkerwijs” financieel rond kan komen. Daarover moeten B&W in het najaar rapporteren en intussen aan RTVA vragen met een bedrijfsplan te komen, ‘inclusief financiële raming’.

Een werkgroep wil helpen RTVA weer ‘op koers’ te krijgen, maar de omroep heeft nu geld nodig om enkele stagiairs te houden bij het ‘leer-/werkbedrijf’. Het station kan volgens de motie alleen functioneren als de politieke wil er is om te hulp te komen.

In de motie staat verder dat ‘mediadiversiteit’ hoog in het vaandel van de gemeenteraad staat, maar kennelijk verdient het enige audiovisuele medium in Amstelveen verreweg de voorkeur. Eerder vroeg het station om € 170.000 extra subsidie per jaar, maar die aanvraag werd afgewezen. Een huurschuld van € 22.000 bij de gemeente werd afgekocht met promotionele producties. SP-raadslid Marina Casadei vroeg zich af wanneer het volgende voorstel komt om RTVA financieel uit de brand te helpen, zoals het in het verleden steeds opnieuw is gegaan. Er werd volgens haar nu weer een ad hoc besluit genomen.

Via een degelijk plan wil Zuidbroek dat juist voorkomen, zei hij. En de VVD liet weten dat de politiek nu ‘gezamenlijk de schouders’ onder de lokale omroep moet zetten. Daar was wethouder Maaike Veeningen van cultuur (D66) het kennelijk volmondig mee eens. “Wij moeten kijken hoe wij als gemeente kunnen helpen”, vond ze. Overigens wees zijn er op dat voor stageplekken ook Rijkssubsidie is te krijgen.

Als publieke omroep is RTVA het enige door de gemeente gesubsidieerde lokale medium.

 

Lees ook:Bedelbrief RTVA aan raad niet naar B&W
Lees ook:Hoofdredacteur RTVA stapt alweer op
Lees ook:RTVA: Gemeente overtreedt Mediawet
Lees ook:D66 wil 70 mille voor museum Jan van der Tiogt
Lees ook:Veeningen niet bij B&W-besluit RTVA

3 reacties op “Weer € 25.000 naar RTV Amstelveen

 1. CeeBee

  Hoewel ik kan begrijpen dat een lokaal TV-station van belang is voor de ‘exposure’ van B&W en raad, verbaast me toch het zichtbare gemak waarmee extra subsidie is verleend. Na wat pro forma protesten werd de motie unaniem aangenomen.

  En ook nu werden er geen harde eisen gesteld, anders dan dat RTVA nu echt echt écht met een plan moet komen. Je zag de adjunct-hoofdredacteur nog net niet gapen bij het aanhoren van deze ‘eis’, want inmiddels weet hij dat de toekomst van RTVA zich vrij gemakkelijk laat voorspellen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Zo lang alle politieke lokale bobo’s hun verhaaltjes zonder enig serieus commentaar mogen vertellen, zullen zij hun subsidie krijgen. En harde eisen? Toe nou , dat is de goegemeente al lang weer vergeten.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Jan

   In deze gemeente wordt met ijzeren hand geregeerd en staat allang vast waar geld aan wordt besteed en aan wat niet. De vriendjes op de juiste plekken (Tim L.) doen de rest. Oezbekistan aan de Amstel.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.