RTV Amstelveen op nippertje met aanvraag verlenging licentie

Nog net op het nippertje, de laatste dag waarop dat kon, heeft lokale omroep RTV Amstelveen in februari verlenging van haar licentie gevraagd, om te kunnen blijven uitzenden. Dat bleek uit mededelingen van wethouder Hellendall aan de raadscommissie Burgers & Samenleving. De gemeenteraad zal op voorstel van B&W positief adviseren aan het Commissariaat voor de Media over de representativiteit van het programmsbeleidsbepalend orgaan van de omroep. Hellendall denkt dat de tweede lokale omroep, de pas opgerichte Media Stichting Amstelveen geen kans maakt op het verkrijgen van een zendmachtiging. Het Commissariaat heeft er volgens hem maar één voor de stad af. De commissie was overigens teleurgesteld over het feit dat er maar één vrouw in het PBO zit.RTV Amstelveen heeft, evenals haar beide voorgangers, roerige tijden achter de rug. Er ontstond onder meer een conflict met de directeur en er rezen vragen over wat er precies met al het subsidiegeld was gebeurd. De nieuwe kandidaat lokale omroep heeft geen recht op subsidie, betoogde Hellendall. “En er kan maar één licentiehouder zijn. Er wordt ook geen nieuwe afgegeven, het gaat om verlenging van de bestaande, die in het bezit is van RTV Amstelveen.” De huidige licentie loopt op 24 augustus af.

Nieuweling Media Stichting Amstelveen wil zich vooral toeleggen op televisie. Daarmee zou RTV Amstelveen lang geleden ook al zijn begonnen, maar dat is tot nu toe blijkbaar niet gelukt. De gemeente heeft wel geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van de benodigde apparatuur. MSA heeft laten weten vier uur unieke televisie per dag te willen maken, maar niet te ontkomen aan veel herhaling daarvan. Zij heeft weinig goede woorden over voor RTV Amstelveen. |Die omroep heeft haar kansen gehad, maar ni9et gegrepen, meent de stichting. Zij is een initiatief van Amstelveners Richard Nap en Bert Vuijk.

Lees ook:Geen zendmachtiging voor nieuwe lokale omroep
Lees ook:RTV Amstelveen zendt uit zonder vergunning
Lees ook:Mediacommissariaat ontkent uitspraak over voorbeeldfunctie RTV Amstelveen
Lees ook:Lokale omroep weer in de lucht – geen extra subsidie
Lees ook:Omroep Straal dreigt vergunning te verliezen

3 reacties op “RTV Amstelveen op nippertje met aanvraag verlenging licentie

 1. Richard Nap

  Er is maar 1 instantie die kan besluiten wie de zendmachtiging krijgt en dat is het Commissariaat voor de Media. De goedkeuring van de gemeenteraad over de representatieviteit van het Programmabeleids Bepalen Orgaan is een niet bindend advies aan het Commissariaat. Het Commissariaat neemt zijn eigen beslissing over het toewijzen van de zend machtiging.

  Of het PBO van RTV Amstelveen representatief is valt wellicht nog te bezien. In de Gemeenteraads vergadering werd deze genoemd als zijnde “een oude mannen club”, 1 vrouw in het PBO lijkt mij niet representatief voor Amstelveen.

  Overigens werd dit positieve advies naar mijn persoonlijke mening onder druk verworven. Er werd gesuggereerd dat MSA te laat was met haar aanvraag en toch geen kans maakte, doch deze was volgens de mediawet op tijd namelijk, voordat het advies over de zittende omroep werd uitgesproken. Door geen positief advies te geven zou de raad ook veroorzaken dat de zendmachtiging van RTV tijdelijk zou worden ingetrokken omdat er anders gewacht zou worden op de behandeling van het advies over de PBO van MSA, welke waarschijnlijk pas zou plaatsvinden na het aflopen van de zendmachtiging.

  Verder ben ik zelf vooral benieuwd naar het PBO maar vooralsnog is nog niet aan de burgers van Amstelveen bekend gemaakt WIE er allemaal in “de oude mannen club” zitten.

  Vooralsnog groeit de organisatie van Media Stichting Amstelveen met media professionals die er alles aan zullen doen om Amstelveen de lokale omroep te geven die ze verdient.

  Uw nieuwe omroep heet AMSTEL1

    /   Beantwoorden  / 
 2. Johan Bos

  U komt wel een beetje laat (een maand later) met uw reactie. Als dat kenmerkend is voor MSA schieten wij er dus geen hout mee op.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Johan Bos

  Weer een andere naam dan in de media verscheen trouwens: Amstel 1.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.