Lokale omroep weer in de lucht – geen extra subsidie

Na een jaar is RTV Amstelveen, behalve op de kabel en internet, ook weer in de lucht. Er is een nieuwe zendmast in werking. Die werd woensdag geplaatst, nadat twee vorige waren gestolen. Voor de nu in gebruik genomen zender was een bouwvergunning nodig, hoewel er volgens ingewijden ook kleinere (vergunningloze) typen bestaan. Wethouder Frans Hellendall meldde woensdagavond aan de raadscommissie Burgers & Samenleving dat de nu gekozen locatie van de zender veiliger is dan de vorige. Die wordt overigens angstvallig geheim gehouden, om diefstal te voorkomen. De wethouder sprak tegen dat RTV Amstelveen de 50 mille extra subsidie krijgt, die de omroep in haar begroting 2009 heeft opgenomen.

 

Het blijft dus bij de structurele jaarlijkse subsidie van 41 duizend euro. Hellendall zei dat in antwoord op vragen van David de Jong van Burgerbelangen (BBA). Volgens hem heeft het station met de begroting wel een signaal willen afgeven. Het is onder meer van plan een full time medewerker aan te stellen.

Die wilde ook weten of het college voor het verstrekken van de subsidie eist dat de omroep aan haar wettelijke verplichtingen op het gebied van de programmering voldoen (informatie, cultuur en educatie in redelijke verhouding). Dat is niet het geval, zei Hellendall. “Er zijn geen nieuwe voorwaarden gesteld voor de subsidie.” Hij ziet het niet als taak van de gemeente toezicht op de programmering te houden. Wel zal RTV Amstelveen bij het Commissariaat voor de Media aannemelijk moeten maken dat het aan de wettelijke verplichtingen voldoet, alvorens in augustus op verlenging van de licentie te kunnen rekenen.

 

Lees ook:Lokale omroep uit de lucht – zender gestolen
Lees ook:RTV Amstelveen wil verdubbeling subsidie
Lees ook:Levie wil conflicten bij omroep snel opgelost zien
Lees ook:Gebouw voor omroep, bieb en historische verenigiong geopend
Lees ook:Alleen GroenLinks tegen wegwerken schuld STRAAL

Eén reactie op “Lokale omroep weer in de lucht – geen extra subsidie

  1. David de Jong

    “Die werd woensdag geplaatst, nadat twee vorige waren gestolen. Voor de nu in gebruik genomen zender was een bouwvergunning nodig, hoewel er volgens ingewijden ook kleinere (vergunningloze) typen bestaan. ”

    Het ging hier om de hoogte van de zendmast niet om de mast of zender zelve. Er is naast een bouwvergunning ook een vergunningsbesluit op het bestemmingsplan genomen, opdat de zendmast daarin – wederom gezien de hoogte – in kan passen. Het gaat met name om de lokatie waardoor die vergunningsplicht geldt. Het was naar mijn informatie voor RTV Amstelveen niet makkelijk een hoge plek te vinden die niet vergunningsplichtig is, en die niet makkelijk toegankelijk is (om diefstal te voorkomen). Uiteindelijk is de gevonden plek moeilijk voor dieven om er te komen, maar die moest dus wel een bestemmingsplanprocedure doorlopen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.