Zender RTV Amstelveen nog steeds niet in de lucht

Het blijft kwakkelen met de zender van RTV Amstelveen. Nadat de zender twee keer is gestolen, is het wachten nu op een hoge zendmast, maar daarvoor is bouwvergunning en vrijstelling van het betreffende bestemmingsplan nodig, meldde wethouder Frans Hellendall in de raadscommissie Burgers en Samenleving desgevraagd aan David de Jong van Burgerbelangen (BBA).

 

 

Overigens had allang een lagere zendmast geplaatst kunnen zijn, waarvoor voor geen bestemmingsplanprocedure nodig is, vertelde de wethouder. "De mast is leverbaar in twee delen," zei hij. "RTV Amstelveen zou met een lagere variant kunnen beginnen, die vergunningvrij is. Het is de zaak van het bestuur de mast zo snel mogelijk te laten plaatsen en anders een vrijstellingsprocedure te starten." De lokale zender is nog steeds alleen via de kabel en internet te ontvangen. Vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies worden overigens door de gemeente zelf via internet uitgezonden. De plaatselijke omroep doet vrijwel niets aan de politiek.

Lees ook:Raat: ‘Geen oorlog rond nieuwe zendmast’
Lees ook:Weer nieuwe aanvragen voor zendmasten
Lees ook:Lokale omroep weer in de lucht – geen extra subsidie
Lees ook:RTVA krijgt extra geld voor nieuwsvoorziening
Lees ook:Deining over zendmast aan bosrand

3 reacties op “Zender RTV Amstelveen nog steeds niet in de lucht

 1. Erik

  Waarom zetten ze die zender niet op een hoog flatgebouw? Dat deed voorganger Amstelveen Lokaal volgens mij ook.

    /   Beantwoorden  / 
 2. I.P.O. Janssen

  Omdat Hellenthal hoogtevees heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 3. R de Kroon

  Ik wil u er op wijzen dat er twee zenders door elkaar lopen wat geluid betreft. Dit is niet om aan te horen. Indien u kijkers wilt trekken lijkt mij dit niet de beste manier.Misschien kunt u hier snel iets aan doen. Bij voorbaat dank

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.