Gemeente nu financieel garant voor voortbestsaan lokale omroep

Anders dan voorheen, wil de gemeente nu zonodig met financiële steun voorkomen dat het voorbestaan van de huidige lokale omroep gevaar loopt. Dat blijkt uit de antwoorden van B en W op vragen van GroenLinks. Het college voegt daaraan toe dat het omroepbestuur meent dat van een dergelijk risico geen sprake is. De fractie had gevraagd welke afspraken zijn gemaakt met de directeur van de voormalige directeur van de – onder een andere naam opererende – omroep over vergoedingen en terugbetalingen van door hem gedane investeringen.

 

Die afwikkeling is volgens B en W de verantwoordelijkheid van het huidige stichtingsbestuur. De gemeente heeft dat wel gesteund bij het ‘neerzetten van een goed bestuur en programmabeleidsbepalend orgaan, meldt het college. Ook heeft zij geld gepompt in het financieel ‘schoon schip maken en een gezonde doorstart' maken. Welke verplichtingen het nieuwe bestuur aan de voormalige directeur heeft voor het maken van producties voor de omroep en welke schadeclaims omgekeerd het nieuwe bestuur bij hem heeft gelegd, willen of kunnen B en W niet zeggen. Dat is volgens hen de verantwoordelijkheid van het omroepbestuur.

Lees ook:40 mille subsidie voor lokale omroep
Lees ook:Levie wil conflicten bij omroep snel opgelost zien
Lees ook:Leider STRAAL opgestapt, nieuw bestuur werkt aan herstart
Lees ook:Nieuwe hoofdredacteur RTV Amstelveen
Lees ook:RTV Amstelveen op nippertje met aanvraag verlenging licentie

2 reacties op “Gemeente nu financieel garant voor voortbestsaan lokale omroep

 1. Elly van Amstel

  Johan, ik kan je even niet volgen in deze zin…
  ==> De fractie had gevraagd welke afspraken zijn gemaakt met de directeur van de voormalige directeur van de – onder een andere naam opererende – omroep

    /   Beantwoorden  / 
 2. Elly van Amstel

  Verplichtingen aan de voormalig directeur niet bekend? Ik hou mijn hart vast..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.