D66 nu achter jongerenbeleid B&W

Michel Becker (D66)

Nu de motie die oppositiepartij D66, samen met coalitiepartijen VVD en CDA, indiende woensdag door de raad is aangenomen, kunnen de democraten zich – na alle eerdere kritiek – in grote lijnen vinden in de nota jeugdbeleid 2010-2015 van B&W. Dat meldt indiener Michel Becker. De motie hield in dat jongerencentrum Down Town nu Club Down Town werd, specifiek voor jongeren tot 18 jaar, die daarna tot hun 23ste in P60 terecht kunnen voor een op hen afgestemd programma. Alleen coalitiepartij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) stemde tegen. De motie was min of meer een schot voor open doel, die dan ook door jongerenwethouder Herbert Raat (VVD) in hartgrondig werd toegejuicht. Club Down Town gaat verder onder management van P60, waarmee B&W trouwens daarover al bleken te hebben gesproken. Amstelveense jongeren tot 18 jaar kunnen lid worden van de club en dan een pasje ontvangen.

P60 zal de programmering van het Poppodium en het eetcafé aan moeten passen, constateert Becker, zodat Amstelveense jongeren tot 23 jaar daar ook een eigen plek krijgen. Voor aanpassingen en programmering kan P60 aanspraak maken op de € 100.000 uit geld dat vrij komt door sluiting van jongerencentra de Bajes en het Galjoen. “D66 levert hiermee een constructieve en creatieve bijdrage aan de versterking van jongerenbeleid,” meent Becker.

Lees ook:Vernieuwd Downtown alleen open voor pasjeshouders
Lees ook:Down Town: nog 25 bezoekers
Lees ook:Eigenaar ‘t Kreigertje horeca-voorzitter
Lees ook:Politiek wil goede zorg jongeren houden
Lees ook:GroenLinks tegen ‘afval-pasjes’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.