Nieuwe hangplek dicht bij structurele overlast

Als de nieuwe hangplek voor jongeren, die aan de zuidkant van het Middenhovenpark wordt ingericht, structureel tot overlast leidt, gaat hij weer dicht. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Veenboer. Hij sprak dinsdagavond (30 september) met omwonden van de aan te leggen zogenoemde Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) in Middenhoven, tijdens een inloopavond op het raadhuis. Veenboer wil het beheer van het aan Zetterij te realiseren tijdelijke jongerencentrum onderhands aanbesteden. Daarvoor worden gegadigde partijen gezocht. Het beheer gaat dus niet automatisch naar welzijnsorganisatie Cardanus.

 

In overleg met deskundigen wil de wethouder vaststellen wat doelgroep voor het nieuwe centrum is. In totaal komt het aantal jongerencentra daarmee op vier. “Wij willen onderzoeken waaraan precies behoefte bestaat en een organisatie vragen die voor ons in te vullen,” zegt Veenboer. “Dat is dus niet per definitie Cardanus, al kan ook die meedoen in het aanbestedingstraject.”

Hij zegt wel oog te hebben voor de bezwaren van omwonenden van de nieuwe hangplek, die vooral is bedoeld om de jongeren weg te krijgen van de Brink, waar zij nu voor veel overlast zorgen. Volgens Veenboer is het gemeentelijke jeugdbeleid tweesporig: preventie en handhaving. Hij vindt het normaal dat jongeren elkaar ook buiten willen ontmoeten, maar dat moet wat hem betreft niet tot grote overlast voor de wijk leiden. “Preventie zonder handhaving is niks, maar handhaving zonder preventie ook niet,” aldus Veenboer.

 

Lees ook:
Lees ook:Gemeente wil vernieling hangplek op daders verhalen
Lees ook:Coalitie stelt B&W vragen over hangplek Middenhoven
Lees ook:Hangplek Middenhoven alweer vernield
Lees ook:Protesten tegen hangplek voor jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.