Hangplek jongeren Middenhiven kost 20 mille

Speciaal voor de jongeren die nu voor overlast zorgen bij het winkelcentrum in Middenhoven komt er, zoals bekend, een ontmoetingsplek aan de zuidwestkant van het Middenhovenpark. Die is uiterlijk begin september gereed. De inrichting is in overleg met de jongeren bepaald. Er komen banken, prullenbakken, verlichting en overkapping. Daarmee is 20 mille gemoeid. Bij het winkelcentrum veroorzaakten de jongeren brommer- en geluidsoverlast voor de omwonenden. Daarom is gezocht naar een locatie zonder bebouwing in de onmiddellijke omgeving. Volgens de jongeren kwam alleen het park in aanmerking, omdat andere plekken in hun ogen te ver buiten de wijk zouden liggen.

 

In overleg met de jongeren zijn ook de regels opgesteld om de ontmoetingsplek ‘beheersbaar, schoon, heel en veilig’ te houden. De locatie heeft volgens de gemeente goede toegangswegen om per fiets of brommer te bereiken.  Het jongerenwerk van Cardanus gaat proberen de doelgroep erheen te trekken. De politie gaat intussen het toezicht op het plein versterken, omdat de situatie voor de omwonenden te doen verbeteren.

Lees ook:Hangplek voor jongeren in Middenhoven
Lees ook:Keurmerk Veilig Ondernemer voor winkelcentrum Middenhoven
Lees ook:Stadshart: twee sterren voor schoon en veilig
Lees ook:Meeste jongeren ontmoeten elkaar liefst thuis
Lees ook:Protesten tegen hangplek voor jongeren

15 reacties op “Hangplek jongeren Middenhiven kost 20 mille

 1. Jan Demming

  Er is volgens het bericht gezocht naar een locatie zonder bebouwing in de onmiddellijke omgeving. Dat is kennelijk niet gelukt, want de hangplek komt op circa 50 meter van de woningen aan Marskramer en die aan de zuidkant van Poortwachter te liggen. Vooral de bewoners van Marskramer hebben nu al vreselijk veel last van brommers van en naar hun pleintje.
  Onlangs stond in het Amstelveens Weekblad dat het college van B & W voornemens was de hangplak van een overkapping te voorzien. Daar konden mensen tegen in bezwaar gaan. Maar over de hangplek op zich is nooit inspraak mogelijk geweest, omdat de komst daarvan een ‘democratische’ besluit van het college was.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Weet iemand overigens waarom de hangjeugd per se op plekken wil ‘vergaderen’ die niet te ver buiten de wijken liggen? Denkt u daar dan maar eens rustig over na!

    /   Beantwoorden  / 
 3. co

  VREEMD,de vorige plek (ZW v/h M.park)is incl. bestrating, banken weggehaald e.e.a.heeft veel gekost.
  Wie weet het fijne hiervan??
  Waarom wordt de nieuwe plek niet meteen bekend gemaakt en op zijn minst besproken in het wijkplatform???
  Vorige keer werd er bij het uitzoeken van een geschikte plek maar 2 jongeren opdagen.
  In het rapport van de Middenhovenparkjongeren wordt er gesproken van veelplegers, hard drugsgebruikers etc.
  Verschillende hangplekken werden in het verleden snel vernield!
  Voor het opknappen van de “mobiele” hangplek waren geen jongeren te vinden enz…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  Het verhaal gaat dat de vorige hangplek in het wijkpark, na eerder te zijn verwoest door de hangjeugd zelf, door de gemeente werd afgebroken toen de burgemeester langs fietste en een (leeg) frisdrankblikje naar z’n hoofd gegooid kreeg.
  Waarom de nieuw aan te leggen hangplek zo laat het nieuws haalde is ook mij volslagen onbekend. Dat het niet besproken is in het wijkplatform komt waarschijnlijk omdat het niet om een voorstel van het college ging, maar om een besluit! Er is dus geen enkele vorm van inspraak bij aan te pas gekomen.
  Ik lees in het artikel dat er, in overleg met de hangjeugd, regels zijn opgesteld ten aanzien van de nieuwe hangplek vlakbij Poortwachter en Marskramer in Middenhoven. Wie denkt dat deze regels ook worden nageleefd mag per omgaande reageren. Ook schijnt de plek goed bereikbaar te zijn voor brommers. Of dat betekent dat het park wordt vrijgegeven voor deze vorm van ronkend verkeer is mij onbekend, maar zou me niet verbazen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. co

  Oh…als de burgemeester een blikje naar zijn hoofd krijgt, gaan we tienduizenden euro’s uitgeven, maar als een burger….???
  Moet ie snel eens langs de huidige hangplekken rijden en kijken wat voor vuilnisbelt het is.Het schijnt ERG stoer te zijn om lege flessen en -zakken chips op de grond te laten vallen i.p.v. in de afvalbak, die soms 10 centimeter verder staat! Zijn zeker ZWAAR gehandicapt(aan handen+hoofd)!

    /   Beantwoorden  / 
 6. co

  Terrasverwarming zijn ze nog vergeten en watten!
  Wie helpt mee om watten voor ze in te zamelen???

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jan Demming

  Wat dacht je trouwens van wat ligstoelen en parasols?

    /   Beantwoorden  / 
 8. co

  Goed idee, we gaan ff in de wijk e.e.a. inzamelen!

    /   Beantwoorden  / 
 9. k.

  Jullie lopen wel te klagen over jongeren, maar zijn jullie dat zelf ook niet ooit geweest? Want zoals het klinkt, hebben jullie geen (echte) jeugd gehad. Beeld je in dat je een jong volwassen persoon bent en kijk dan om je heen. Een mooi kaal pleintje (60) met absurde dure horeca prijzen , oftewel een plek waar veel jongeren van amstelveen niks te zoeken hebben. En dan heb ik het nog niet over alle andere zogenaamde jongeren voorzieningen.
  Galjoen is iets voor tieners, dus NIET geschikt voor 18+, al is dat mijn mening. Wat heb je nog meer? Griffioen, maar voornamelijk gericht op studenten.
  Ik vind het persoonlijk niet zo’n probleem, omdat amsterdam om de hoek zit, maar dit geeft wel aan dat amstelveen voor jongeren zo goed als niks te bieden heeft.
  Er is een simpele oplossing; meer voorzieningen voor jongeren creeeren waar jongeren IETS aan hebben.
  Dus NIET willekeurig ergens een hangplek creeeren, want met alleen een hangplek kom je d’r niet.
  En nog een feit; de maatschappij verandert in een multiculturele mix waar iedereen trekjes van elkaar overnemen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jan Demming

  Ik ben inderdaad ook jong geweest en heb een prima jeugd gehad. Veel vrijheid gekregen en die ook benut… zonder anderen te treiteren of (te veel) lastig te vallen. Er bestond toen nog zoiets als creativiteit en zelfredzaamheid bij de jeugd, die toen nog geen beroep kon doen op televisie, jeugdcentra, nintendo, gsm en weet ik wat voor spulletjes en spelletjes. De hang aar avontuur en hobby’s ontbreekt in mijn ogen bij een groot deel van de hedendaagse ‘jeugd van tegenwoordig’. Een mix van schreeuwen, vernielen, rotzooi maken en intimideren lijkt voor velen van hen de ingrediënten te zijn om ‘erbij’ te horen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. onno

  Ik ben ook jong geweest en nog steeds jong en ook wij kregen een hangplek ( waarom weet niemand want wij vroegen er niet om en hadden er ook behoefte aan)Maar wij hadden wel respect voor de buurt om ons heen , en wij rotzooi trapte in onze buurt werd er uit gejaagd.
  Tegenwoordig als je vraagt of je ergens langs mag of dat de brommers even uit kunnen worden gezet of de ipod met boxen wat zachter kan je een ziekte in je hoofd krijgen en is je auto bekrasd….

  De politie hoefde ons niet in de gaten te houden want dat deden onze ouders wel !!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. onno

  En dan nog even over de horeca prijzen waar K het over heeft …… Die zijn nog altijd goedkoper als in Amsterdam, maar volgens mij kunnen als die jongeren met hun scooters en merkkleding ook wel een biertje betalen !

    /   Beantwoorden  / 
 13. Rob Nijkamp

  Het is echt allemaal aan het doorschieten. Ook ik ben jong geweest en kon op straat voetballen of op een veldje met een groep vrienden en tot ‘s avonds laat op straat veilig zijn. In de gaten houden werd gedaan door de ouders, maar die wisten welke groep met elkaat aan het spelen was, dus dat was in orde. Geen computers of wat dan ook, televisie met 2 netten en radio. Zelf dingen doen en ontdekken. dat was mijn jeugd, waar ik heel gelukkig op terug kijk. En nu, niet verwijtend, maar het merendeel is gewoon verwend tot op het bot, weet niet hoe te handelen in een maatschappij. Dat laatste is een opmerking richting ouders en de jeugd zelf. Als je ergens iets van wilt maken, prima, maar zorg dan dat je de anderen met respect blijft behandelen. Je hoeft geen vrienden met anderen te zijn. En zoals Onno aangeeft, als iedereen met scooters en merkkleding aanwezig is, dan niet zeuren over consumptieprijzen. Krap je als groep hangjongeren maar eens goed op je hoofd, hoe goed het is hier in Nederland. Dat de gemeente jullie subsidieert met geld en een organisatie hierop zet is in een woord zondegeld. Je plek in de maatschappij moet jezelf verdienen en dat doe je niet door je op deze manier eigenlijk buiten te sluiten.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Een van de hangjongeren

  @ Jantje: Wij hebben zelf nooit gevraagd om een hangplek. Wij hebben prima locaties gehad maar wij worden hier verjaagd of de bankjes worden verweiderd. Het probleem word hierdoor niet opgelost alleen maar verplaatst. Toen kwam van Zaantje in het spel voor een gesprek waar wij allen heen zijn geweest. Mooie beloftes en hij zou er wel voor zorgen dat we een plek kregen en vele andere mooie beloftes.
  Wat wij hiervoor kregen was een stukje straat betegeling met de bankjes die eerst op de heuvel stonden. Verder waren er een paar hekjes geplaatst om het slechter bereikbaar te maken. Dit alles is geplaatst door zwakbegaafden van de ploegendienst. Dus nee zoveel heeft het niet gekost sterker nog zo beperkt mogenlijk!! En ja die hekken zijn door ons verweiderd aangezien dit ons niet zinde?? Ach waarom mogen wij dat niet, doen ze toch ook bij ons?? Dus ach dat lege blikje zal die wel verdiend hebben denk ik zo mooie praat mooie beloftes om de burgers van beide kanten tevreden te houden maar we zijn nu 2 jaar verder en nog steeds is er niks uitgevoerd in positieve zin.

  wordt vervolgd.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jan Demming

  Je maakt mij niet wijs dat het verwijderen van de bankjes niet om een bepaalde reden is gebeurd. Overlast misschien? Dat uitvoeren ´in positieve zin’ aan het eind van je verhaal geldt zeker niet alleen voor de gemeente, dat zul je toch wel met me eens zijn. En met de ´slechter bereikbaar´ van de vorige hangplek in het wijkpark bedoel je waarschijnlijk dat je die niet makkelijk met je scooter kon bereiken? Dat was in elk geval dan wél een goede maatregel van de gemeente! En tenslotte: lege bierblikjes horen in de prullenbak, dat wordt er, als het goed is, bij de opvoeding al ingepompt. Want als iedereen z’n rotzooi zo maar op straat gooit (zie de diverse hangplekken) dan wordt het een grote bende en geraken de buurtbewoners nooit op één lijn met de dader(s) en zullen de eersten altijd blijven ageren tegen faciliteiten als een hangplek, jeugdcentrum of wat voor voorziening dan ook.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.