B en W: Uilenstede niet onleefbaar

B en W zijn het er niet mee eens dat Uilenstede onleefbaar is doordat er ‘probleemjongeren' worden gehuisvest. Zij antwoorden dat op schriftelijke vragen van D66, gesteld naar aanleiding van een artikel in Het Parool. Dat verscheen nadat op Uilenstede de vermoedelijke dader van de dodelijke overval op een avondwinkelier was aangehouden. Volgens het college wordt ten onrechte de indruk gewekt dat die iets heeft te maken met de plaatsing van probleemjongeren in de studentenwijk. ‘Dit verband zien wij geheel niet,' aldus B en W.

 

Zij constateren dat er ‘soms' jongeren worden ondergebracht die uit ‘een problematische thuissituatie komen, veelal samenhangend met een verstoorde ouder/kindrelatie.' Jongeren met zwaardere problemen worden volgens het college elders in Amstelveen in een zelstandige woning geplaatst.

Hoewel het college het in het artikel in Het Parool gesignaleerde probleem niet herkent, geeft het wel toe dat ‘studenten en werkende jongeren een verschillend leefritme hebben, wat een bron van irritatie kan zijn.' Met de corporatie die Uilenstede beheert en met de VU wordt over herinrichting van het complex gesproken. Er bestaat in grote lijnen overeenstemming over een plan daarvoor. Nog dit jaar worden de gemeenteraad daarover een visiedocument en een nota van uitgangspunten voor de planontwikkeling aangeboden.

Lees ook:D66 wil oplossing voor ‘onleefbaar’ Uilenstede
Lees ook:Politieke vraagtekens bij uitbannen werkende jongeren Uilenstede
Lees ook:Halsema op verkiezingstoer naar Uilenstede
Lees ook:Studenten Uilenstede: niet meer woonruimte nodig
Lees ook:GroenLinks in verzet tegen uitzetting bewoners Uilenstede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.