Raat hoopt dat OD er met pizzeria uitkomt

Joep van Erp

Niet om omwonenden achter te stellen bij een ondernemer, maar om als gemeente alles te hebben gedaan om de zaak op te lossen. Dáárom stelt wethouder Herbert Raat nu een mediation voor tussen de pizzeria aan Tempelhof in het Oude Dorp en buren ervan.

De wethouder antwoordde dat donderdag op vragen van de SP over de overlast veroorzakende uitlaat van de oven van het bedrijf. “Het is een lastige situatie”, gaf Raat toe. Dat hij het advies nat de Welstandscommissie naast zich had neergelegd, zoals SP-fractievoorzitter Joep van Erp zei, heeft volgens niet met de overlast van de pijp te maken. Door die commissie was alleen op het aanzien in de openbare ruimte gelet.

Raat wees er op dat de Vereniging van Eigenaren (VVE) aan ook iets heeft te zeggen over de kwestie. Het was Cor Spinhoven van de Ouderencombinatie (OCA) trouwens niet duidelijk waarom die VVE niet al bij de vestiging van de zaak alarm heeft geslagen.

Volgens Raat moet de gemeente zorgvuldig tewerk gaan, omdat alles op een rechtszaak kan uitdraaien. “En de rechter vraagt dan wat de gemeente heeft gedaan om, de zaak op te lossen.” Hij heeft graag dat er initiatieven van de bewoners komen, maar is het er niet mee eens dat zijn coulante houding een precedent inhoudt, zoals de SP suffereerde. “Het leidt tot een rechtszaak als wij de pizzeria sluiten”, zei hij. “Alle mensen die er bij betrokken zijn, zijn welwillende Amstelveners en ik hoop dat zij er samen uitkomen.”

 

Lees ook:SP: ‘Raat schept precedent rond pizzeria’
Lees ook:Pizzeria Gusto moet stoppen met houtoven
Lees ook:Oplossing voor houtoven pizzeria lijkt gevonden
Lees ook:Pijp pizzeria moet weg, vinden omwonenden
Lees ook:Meldpunt voor zee van klachten over Airbnb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.