Boek van sterrenrestaurant Aan de Poel

Het Amstelveense twee-Michelinsterren restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar en brengt in verband met dat jubileum in gelimiteerde oplage een culinair inspiratieboek uit onder de titel Signature uit.

Er zijn 2.000 exemplaren van gedrukt. Chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger geven met hun team en vrienden een kijkje achter de schermen en blikken terug op de afgelopen 10 jaar. Iedere cover is door Van Sprang persoonlijk beschilderd. Volgens de makers is het daarom ook zeer geschikt als cadeau. Aan het boek is bijna een jaar gewerkt. Het kost € 89 en is verkrijgbaar op www.signatureaandepoel.com of (vanaf 12 juni) in het restaurant.

Tweede boek

Signature is het tweede boek van restaurant Aan de Poel. “Een boek maken is elke keer weer een mooi en spannend proces”, zegt Veuger. “Een boek maken is elke keer weer een mooi en spannend proces”, zegt Veuger. “De sfeer en dynamiek van Aan de Poel, die we wilden vastleggen, wordt gemaakt door onze bijzondere gasten en fantastische team Die hebben dan ook een hele grote rol in het boek. Zo vertellen vaste gasten over bijzondere of hilarische momenten in het restaurant en komen (oud) medewerkers aan het woord over hun werk. Daarnaast nemen we de lezer mee door onze 10 favoriete ingrediënten en beschrijven we wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van ons maandelijks wisselende zesgangenmenu. En natuurlijk geven we verschillende kijkjes in hoe het er achter de schermen aan toe gaat.”

www.signatureaandepoel.com.

Team

Een heel team van betrokkenen heeft een klein jaar aan het boek gewerkt. Concept, redactie en vormgeving waren in handen van communicatiehuis Vandenberg in Maarn. Dat heeft het boek ook door vertaald naar een serie videoportretten. Fotograaf Maurice Fransen maakte de foto’s. De interviews en teksten zijn van de hand van copywriter Ralph Edelstein.

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Restaurant ‘Aan de Poel’ 10 jaar
Lees ook:Ster voor jong restaurant ‘Aan de Poel’
Lees ook:Tweede ster voor ‘Aan de Poel’
Lees ook:Meer deelnmers culinair festival
Lees ook:Tai Chi in Huis aan de Poel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.