Restaurant ‘Aan de Poel’ 10 jaar

Restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger verzamelden met hun concept twee Michelinsterren. Om het jubileumjaar te vieren organiseert Aan de Poel de komende maanden een serie bijzondere festiviteiten.

Chef-kok Stefan van Sprang kookt bijvoorbeeld op 6 maart met diverse andere topchefs een zesgangendiner voor het goede doel. Inclusief wijnarrangement kost een couvert €150,00, de volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns.

http://bit.ly/2mfh6dv

Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De basilicumolie laat zich lekker combineren met brood uit de oven. De truffelolie is een geweldige hulp bij het koken, gerechten met risotto en paddestoelen zijn hiermee op smaak te brengen. Onmisbaar in iedere keuken is de knoflookolie, waarmee men bijvoorbeeld geroosterde groenten een extra touch geeft. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.

Tweede culinaire boek

In juni komt in een gelimiteerde oplage een zogenoemd ‘inspiratie boek’ uit. Elk exemplaar heeft een unieke cover met signature. Het boek bevat onder meer een kroniek van tien jaar Aan de Poel, waarin gasten, vrienden, familie en het kernteam een kijkje achter de schermen van het restaurant geven. Het boek is vanaf 1 mei 2017 te bestellen via de website van Aan de Poel en kost €89,00.

Op de officiële dag van het 10-jarig bestaan, later dit jaar, kookt Van Spang samen met andere twee-sterrenchefs nog een verrassingsmenu. Toen hij en maître-sommelier Robbert Veuger destijds begonnen, was er pas brand in het pand geweest en lag het landje er bij braak. “Je moest echt je best doen om de potentie te zien”, herinnert Veuger zich. Die zag het duo. Veuger: “We konden de eigenaren van het nieuwe gebouw ervan overtuigen dat wij de juiste jongens waren om daar een restaurant te beginnen. We hebben keihard gewerkt en met de steun van heel veel betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet waar we heel trots op zijn. We hebben veel meegemaakt, met als hoogtepunt natuurlijk die tweede ster, vijf jaar geleden. We zijn er heel trots op dat we die ster hebben weten te behouden.”

In 2008 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster, in 2012 gevolgd door de tweede. Naast een aantal signature dishes presenteert Chef-kok Stefan van Sprang maandelijks een nieuw zesgangenmenu. De wijnkaart, samengesteld door Robbert Veuger, biedt ruim 600 keuzes en bevat zowel klassieke topwijnen als verrassende challengers. Aan de Poel serveert lunch van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.30 uur en diner van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie: www.aandepoel.nl

 

Lees ook:Boek van sterrenrestaurant Aan de Poel
Lees ook:Ster voor jong restaurant ‘Aan de Poel’
Lees ook:Tweede ster voor ‘Aan de Poel’
Lees ook:Presentatie nieuw kinderboek Jennifer Peersmann bij Venstra
Lees ook:Fietsroute rond Poel bijna compleet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.